Ross (30) gikk ned 11 kilo ned på 24 timer

Av de 11 kiloene var ingenting muskler eller fett.

112

Foto: Ross Edgley (30) før og etter eksperimentet.

I løpet av 24 timer gikk briten Ross Edgley (30) ned over 11 kilo. Ingen av de 11 kiloene var fett og muskler. Alt var vann.

Ross gjorde dette for å poengtere at vi består av mye mer enn muskler og fett og at små variasjoner i kroppsvekten kan ha mange andre forklaringer. Som bildet ovenfor viser vil væsketapet også gjøre noe med hvordan musklene ser ut.

Så neste gang du depper over at vekten ikke rikker seg, kan du tenke tilbake på Ross som viste at det var mulig å gå ned så mye som 11 kilo uten å miste fett og muskelmasse. På samme måte kan du også gå opp noen kilo uten at det er fordi du har lagt på deg fett, slike små variasjoner har stort sett med væskebalansen å gjøre.

Anbefaler ingen andre å gjøre det samme

30-åringen vil derimot ikke anbefale noen å prøve å utføre samme eksperiment.

– Men jeg vil ikke anbefale noen andre å gjøre det samme, sier Ross til VG.

Ross gikk ned fra 94,7 til 83,4 kilo i løpet av et døgn med badstu, svettedrakt og saltbad. Han gjorde det utelukkende for å gjøre et poeng av at baderomsvekten kan variere i begge retninger.

Professor Jørn Hjelmesæth er enig med Ross i at kroppsvekten kan variere en del uten at innholdet av muskler og fett har forandret seg. 

–  Den kan variere opp til tre kilo. Da er det altså væskebalansen som gjør det. Kroppen består av en stor andel vann og en liter vann tilsvarer én kilo, sier professoren til VG. 

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.