3 tabber som ødelegger face pull’en din

Mange gjør en eller flere av disse tabbene under face pull.

test5

Etter ti år med tung styrketrening og fem år med konkurrerende styrkeløft, så har jeg vært så heldig at jeg aldri har hatt en eneste skulderskade.

Ingen av mine kunder har heller skadet skuldrene sine mens de har jobbet med meg, og mange forteller at de føler at skuldrene deres er sterkere, mer mobile og sunnere etter å ha trent med mine programmer.

Selv om det finnes flere komponenter til et bra designet program som bygger sunne og sterke skuldre, så er øvelsen face pull den aller beste øvelsen du kan gjøre for å forbedre skulderhelsen og prestasjonen.

Dessverre så er det mange som totalt ødelegger øvelsen.

Under får du tre videoer som forklarer de fleste tabbene folk gjør når de trener face pull, og hvordan du kan korrigere dette slik at du får mest mulig utbytte av øvelsen.

LES OGSÅ – 5 gode grunner til å trene face pull

Tabbe #1 – Forsømmer oppoverrotasjonen av scapula

Å forbedre oppoverrotasjonen av scapula (skulderbladet) er en av de primære årsakene til at vi utfører face pulls i det hele og store.
Når man plasserer båndet/kabel for høyt opp og/eller lar albuene synke for lavt, så vil scapula rotere nedover, noe som eliminerer det meste (om ikke alt) man ønsker å oppnå.
Når du utfører en face pull, plasser båndet eller kabelen i ca. hodehøyde og pass på å hold albuene oppe på linje med skuldrene gjennom hele bevegelsen.

Tabbe #2 – Skyter hodet fram i stedet for å utnytte fullt ROM

Å forbedre bevegelse av skulderbladet og styrke stabilisatorene er den viktigste grunnen til å utføre face pull.

Men, flere foretrekker dessverre å gjøre det lettest mulig (og bruke mest mulig vekter) noe som ofte resulterer i at vi kompenserer ved å skyte fram hodet istedet for å trekke skulderbladene tilbake. Ved å gjøre dette blir øvelsens bevegelsesrommet redusert og man går glipp av fordelene som face pull gir.

Når du utfører face pull, hold haka tilbake og ikke la hodet skyte framover. Fokuser i stedet på å holde skuldrene tilbaketrukket når du drar i båndet helt fram til ansiktet.

Tabbe #3 – Bruker moment

Mens det å forbedre styrke og prestasjon i knebøy, benkpress og markløft delvis avhenger av evnen din å utøve kraft raskt, så er face pull en annen sak.

I stedt for å bruke moment for å hjelpe deg å fullføre øvelsen, så burde fokus under face pull være på å føle musklene skape bevegelsen. Om du forsømmer dette og i stedet forsøker å bruke fart så vil du igjen gå glipp av fordelene ved face pull og egentlig bare kaste bort tiden din.

Ikke ha hastverk og ha kontroll under både den eksentriske og konsentriske delen av øvelsen. For å kjenne det enda litt mer så kan du tilføye isometrisk hold midt i bevegelsen (når båndet/kabelen er ved ansiktet ditt) som en bra metode for å forbedre skulderstabilitet.

LES OGSÅ – Slik forebygger du skulderskader

Originalartikkelen finner du på Syattfitness.com

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.