4 grunner til at enkelte oppnår suksess mens andre ikke gjør det

Disse 4 punktene er det som kjennetegner de som virkelig lykkes med det de driver med.

11017826_10155325943095188_2854289612751072459_n

Foto: Espen Nordhagen

Innen enhver sport så er det kun noen få navn man virkelig husker på og et utall andre man aldri hørte om engang. Linjen mellom å virkelig lykkes og forbli et ukjent navn innenfor sin valgte sport kan være veldig tynn og i denne korte artikkelen så vil jeg gjerne gjøre deg bevisst på hvorfor enkelte alltid kommer ut på topp mens andre aldri når opp til sitt fulle potensiale.

1. De er besatte av å bli best!

Dette er ganske enkelt det viktigste en atlet kan kan ha med seg på veien til å nå målene sine.

De går ikke bare gjennom det som MÅ gjøres på trening for deretter å tenke på noe helt annet resten av dagen: De vrir og vender på hvordan de kan bli bedre ved å analysere hva som fungerer og hva som ikke fungerer, de oppsøker de beste innen hva de driver med for å lære av disse og de tenker ikke på det de må gjøre for å bli best som ett ork (selv om det er det), de GLEDER seg til neste økt selv om de ligger knust i en svettepøl på gulvet og hiver etter pusten.

Det å bli bedre og bedre er ganske enkelt en så sterk drivkraft at all smerte og ubehag blir irrelevant og bare en del av hverdagen som de velvillig de aksepterer. Tror du noen har blitt best i verden ved å ikke ha noe vondt?

Veldig mange av de som er best i verden akkurat nå, uansett sport, har som regel blitt sett på som rare og unormale under oppveksten fordi de kun var interessert i denne ene tingen og kunne gå til ekstreme tiltak for å få trent, uansett hvor de var i verden, enten dette betydde å lage seg egne vekter av sand i cola flasker eller snike seg ut på natta for å få inn en ekstra økt.

En ekte vinner trenger ingen fancy gym og noen som sier til deg at du skal ta noen reps til. En ekte vinner kan gjøre den dårligst utstyrte gymmen til den mest effektive og stemmen inni i hodet vil aldri tillate de å gjøre noe mindre enn det maksimale de er i stand til.

Sporten er for de beste en besettelse og det går så absolutt utover veldig mye annet i livet, MEN DE BLIR BEST!

2. De klarer å LÆRE av egne feil

Det er i hovedsak to typer som trener for å bli best:

De som klarer å ta imot råd og tips og har evnen til å se at når noe ikke fungerer så må dette forandres = suksess!

De som kanskje hører (i beste fall) på at en person med mer erfaring sier at dette fungerer ikke og for at du skal bli bedre så er du nødt til å gjøre forandringer, men som ALDRI forandrer på noenting, aldri følger en skikkelig plan og mangler totalt evnen til å se at dette ikke fungerer = katastrofe!

Ett ordtak som ganske enkelt er veldig bra og som både kan være positivt og negativt utifra resultatene du får er Ronnie Colemans favorittstrofe:

If you always do what you’ve always done, you will always get what you what you always got.

Å ikke klare å lære av egne feil er omtrent like smart som å klaske 30kg i trynet slik som jeg klarer å gjøre her...

Foto: Espen Nordhagen

3. De tar de RIKTIGE valgene, hver gang

Hvor mange har ikke venner som f#%n meg ALDRI gjør de riktige valgene? Enten dette gjelder livet generelt eller trenings relaterte valg er egentlig irrelevant for poenget mitt, for resultatet i begge tilfellene er at de konstant ender opp med ett ræva utfall, kort og godt.

I jobbsammenheng har jeg utallige ganger gitt tips og råd om at DETTE er hva du må gjøre for å bli bra igjen / sterkere / større etc… Og la meg fortelle deg, i løpet av de årene jeg har jobbet med dette så kan jeg bare huske noen få individer som faktisk fulgte rådene mine og oppnådde det de ønsket. Tenk på det: så utrolig mange som sier at de har lyst til å bli bedre / lykkes, men så gjør pokker meg nesten ingen av de hva som skal til for å oppnå dette! Til og med personer med konstante smerter og plager i hverdagen vil ikke gjøre de små tingene jeg sier at de må gjøre og resultatene uteblir selvfølgelig. Galskap tenker jeg…

Så hvem hører faktisk på meg?

Jeg har en gruppe som så si alltid følger det jeg sier og dermed oppnår målene sine og det er faktisk mine online-kunder! Nei, dette er ikke en skrytepost (for de hater jeg) over hvor flink jeg er men det dette viser er at villigheten til å gjøre noe kommer rett og slett bare ved veldig høy motivasjon. Og hva kjennetegner akkurat alle online-kundene?

De tar kontakt på egenhånd, er villige til å betale godt (til mange andre online coacher er de villige til å betale mange 1000,- per måned..!) og er derfor selvsagt ekstremt motiverte for å TA DE RIKTIGE VALGENE. Det er ikke nødvendigvis det at vi som jobber som coacher er så forbasket dyktige, men kundene er faktisk villige til å gjøre hva vi ber de om å gjøre og man kan jo også tenke at jo mer en kunde er villig til å betale, jo enda striktere er personen villig til å være med seg selv.

Så som du ser er kanskje ikke de som tar de feil valgene gang på gang motiverte nok enda… Kanksje ett par år til med smerter eller uteblivende resultater forandrer på dette… (Dette har jeg gjennom jobben min erfart mang en gang…)

nordhangen

Foto: Espen Nordhagen

4. De gir seg ALDRI

Denne er ganske enkelt helt essensiell!

Hvor mange mestere vet du om som har gitt opp hver gang det ble vanskelig å gjennomføre? Hvor mange mestere sutrer over at det gjør vondt, at det er kjedelig å spise så mye sunn mat, at det er slitsomt å gjøre det samme dag etter dag og at det ville vært lettere å bare gitt seg?

En sann mester har ikke disse tankene, fordi han/hun elsker at det faktisk er vanskelig fordi det gjør at alle sutrepavene der ute aldri vil være i stand til å tukte de i konkurranser. Det er virkelig så enkelt!

Winners never quit, quitters never win!

To år etterpå og 10kg tyngre. Tror du jeg har tatt mange dårlige valg for å legge på 10kg ren muskelmasse på denne tiden? 116kg her

Foto: Espen Nordhagen

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.