4 uker igjen til NM i bodyfitness

Med 2 uker igjen til Stavanger Open og 4 uker igjen til Norgesmesterskapet, begynner flere av jentene å komme i konkurranseform. Finn ut hvordan den siste uka har vært, og om planen frem mot første konkurranse.

IMG_5539

Vi har nå fulgt kaliber-jentene Vilde, Nora, Anneli, Christine og Jeanette i 9 uker. Det er nå bare 2 uker igjen til deres første konkurranse, Stavanger Open – som blir en viktig test for hvordan det vil gå to uker senere, i Norgesmesterskapet.

Jentene har utvilsomt lagt ned en arbeidsinnsats og mengde det står respekt av. Gjennom ukene som har gått har vi sett at at de 5 jentene har gått gjennom det mange vil kalle en ”extreme makeover”. De hadde selvsagt et godt utgangspunkt gjennom treningserfaringen sin, men de har utrettet på denne korte tiden, er ikke mindre enn svært imponerende.

Den foregående diett-uken

Så hvordan har uken gått for jentene? Vi spurte Christine og Vilde om deres erfaringer fra den siste uken. Christine kunne blant annet fortelle om en hektisk tur til Oslo for å ordne bikinien.

– Vi var i Oslo på mandag, sydde bikiniene våre. Jeg stod opp kl 5, tok flyet til Oslo å møtte Anneli, vi henta deretter Vilde som kom fra Kenya. Det ble en lang og slitsom dag, men vi var kjempe fornøyd med bikiniene som ble sydd til oss. På hjemturen gikk det i høy musikk og tyggis, turer kan være trivelig, selv om vi er på diett.

Christine fikk også en skikkelig gladnyhet denne uken – da hun av konkurransecoach Gunnar, ble bedt om å karbe opp litt for å få fram muskulaturen bedre.

– Jeg begynte å karbe opp på mandag forrige uke, da coach mener jeg er ferdig deffa. Dette har gitt bra utslag hos meg. Både på trening og energinivå, og Gunnar var meget fornøyd på formsjekken denne uka. Det resulterte i at jeg fikk enda mere på mat og redusert kardion til kun en halvtime per dag. Mer mat = glad jente. Oppkarbingen består hovedsaklig i mer havregryn og ris.

En hard diett nærmer seg slutten

Vilde kan fortelle om en knalltøff tur til Afrika som ikke bydde på de enorme mengdene mat, men at effekten av 2 tøffe uker, har gitt seg utslag i lavere fettprosent. Hun er likevel spent på formen inn mot Stavanger, da dette er første gang hun konkurrerer i bodyfitness

– Jeg hadde levd på lavkarbo med 1100 kcls i Afrika og syntes det fungerte fint. Tirsdagen startet jeg med oppkarbing med ca 1200 kcls om dagen. Dette resulterte i at jeg naturligvis trakk endel vann. Dette var deprimerende og vanskelig å finne seg i, men etter god støtte fra coach og team-jentene på at dette var normalt, slapper jeg mer av på at det er en del av prosessen.

– Jeg skal på ny formsjekk tirsdag for å se om noe av vannet har sluppet. Det er deilig å få litt mer karbohydrat inn i dietten, men det er også uvant og skummelt da det virker som det er mye mer mat enn hva det egentlig er. Jeg har også fått beskjed om å roe ned på kardioen, og går fra 2 timer om dagen til bare 45 min. Her må man bare stole på treneren sin og prøve å ikke se seg blind i speilet. 

Hår og sminke er viktig

Med bare 4 uker igjen, vil Stavanger Open være viktig øving for jentene. Og naturligvis blir få ting lagt opp til tilfeldighetene. Jentene har allerede begynt å planlegge hår og sminke. Vilde har handlet litt på taxfreen og Snö og Sweeden.

– Jeg har naturligvis begynt å handle inn det jeg trenger. Jeg fikk handlet litt sminke på taxfree, og velger brun og bronzetoner på sminke som kan bli fint til min lilla bikini. Vurderer å ha håret oppsatt med spenner og kanskje krølle det bak. Tilbehør har jeg handlet fra Snö of sweeden.

En veldig spent konkurransecoach

Med 2 uker igjen til jentenes første konkurranse, var det naturlig å ta en prat med konkurransecoachen deres, Gunnar Strand Jacobsen. Gunnar kan fortelle at Stavanger Open pleier å være godt gjennomført og med høy kvalitet over deltagerne.

– Da er det bare to uker igjen til jentenes første konkurranse, Stavanger Open! Det er et stevne jeg gleder meg til å reise til. Primus motor bak er min kollega i gymbransjen, den meget gode kroppsbyggeren Andre Thesen, som eier City Gym i Sandnes sammen med strongman Arild Haugen. Stavanger Open er alltid profesjonellt arrangert, så det skal bli artig å ta med utøverne nedover dit.

– Det er veldig uvanlig med noe særlig med pengepremier i bodyfitness i Norge, men i Stavanger har de faktisk fått til hele 15 tusen kroner i førstepremie i bodyfitness! Dette sikrer at det kommer gode utøvere fra hele europa for å delta, og gjør hele stevnet til en ekstra fin opplevelse for tilskuere såvel som utøverne selv. 

Mange lurer nok også veldig på hva Gunnar tenker om de 5 jentene – hvordan vil de klare seg opp mot konkurrentene.

– Selv har jeg ikke sett noe særlig på deltagerlistene enda, innstillingen her i gården er at de andre utøverne kan man uansett ikke gjøre noe med. Det eneste jeg kan påvirke, er at mine utøvere kommer nedover i så god form som overhodet mulig. Resten blir opp til dommerne!

– I tillegg er jo alle utøverne mine i bodyfitness debutanter i år, så da har vi ikke noe press på oss i forhold til hvor høyt opp på resultatlisten vi skal! 

Fredagens formsjekk var oppløftende

Fitnessbloggen var selvsagt også tilstede under fredagens formsjekk og poseringstrening, hvor flere av jentene hadde fortsatt den gode fremgangen. Jeanette kunne dessverre ikke være med på grunn av sykdom.

Med harde kutt i kaloriene og et relativt strengt oppsett, var det en spent konkurransecoach som skulle se på jentene.

– Jeg hadde kuttet hardt i kaloriene både til Anneli, Nora og Vilde, og var veldig spent på å se om det ga ønsket uttelling. Alle tre trengte å få frem lårene bedre.

– Heldigvis viste det seg med en gang at resultatene for alle tre sine vedkommende hadde vært overveldende gode! Vi ligger nå perfekt i rute for dem alles vedkommende, og jeg har begynt å karbe dem litt opp for å få frem muskulaturen bedre.

– Under disse hardeste ukene av dietten har det blitt ganske lite karbohydrater (neste bare protein og grønnsaker), så musklene deres er litt flate, men det løser vi altså med ris, havregryn og denslags inn mot stevnet. 

Det var likevel ikke bare positivt. Gunnar kunne også fortelle oss at Jeanette Skorstad, hadde blitt syk, noe som overhodet ikke er optimalt så tett opp mot konkurranse.

– Det eneste skåret i gleden nå er at Jeanette pådro seg en eller annen bakterie eller virus her før helgen, og har vært syk i dagevis med feber og oppkast. Så det er jo ikke ideelt med tanke på hardkjøret med diett og hvor nært NM nå er. Vi får krysse fingrene og håpe at hun raskt kommer til hektene igjen! 

4 uker til Oslo

Med kun 4 uker igjen til Oslo, blir det spennende å følge med jentene i innspurten frem mot den store konkurransedagen, i Oslo – hvor vi selvsagt vil være tilstede. I Stavanger håper vi å gjøre en avtale om distribusjon av bilder av jentene, slik at dere kan få se jentene på scenen også der.


Takk til Vilde for dette bildet

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.