50 pushupsvarianter du bare må prøve

Med disse 50 kreative og svært effektive pushups-variantene kan du være sikker på at du aldri stagnerer. Her får du virkelig noe for enhver smak (og vel så det).

Mens noen jobber med å klare sin første pushup jobber noen med å klare sin femte. For andre er de tradisjonelle typene rett og slett for lett. Klarer du mer enn 40-50 så er det kanskje på tide å prøve en mer avansert variant?

Poenget er ikke å gi deg gode argumenter for å trene pushups, det har allerede blir gjort – hensikten er å vise deg hvor utrolig mange gode og effektive varianter som finnes.

Finn varianten som passer deg

Uansett hva målet ditt måtte være så finner du nok et par du kan teste ut.

  • Hvis målet er å klare din første pushups bør du bruke variantene som sees i starten av videon. Begynn med øvelsen #1 eller finn ditt nivå og jobb deg videre derfra.
  • For å legge på deg mer muskler, bli sterkere eller få en episk pump gå for øvelser med ekstra bevegelsesområde og med fokus på den eksentriske (negative) delen.
  • Om du kun er ute etter øvelser for å utfordre deg selv og klare nye ting så er det nok et par øvelser utover i levelene du kan prøve deg på

Eksperimenter med supersett

Et lite ekstra-tips for deg som synes at pushups blir for lett og vil øke muskelmassen eller avslutte treningsøkta med en god pump – prøv å supersett en variant av pushups med en pressøvelse eller triceps øvelse.

Finn en passe krevende øvelse og sats på mange repetisjoner. Det første settet vil naturligvis være litt lett, men etter 2-3 sett vil du nok kjenne at det brenner ganske godt.

To eksempler, med fokus på henholdsvis triceps/bryst

  • A: Smalbenk, m/2-3 sek eksentrisk hold 3-4 x 6-8
  • B: Diamond Pushups m/strikk 3-4 x maks repetisjoner

eller

  • Flatbenk m/manualer eller 1-arms DB Press 3-4 x 6-8
  • Pushups med ekstra ROM(f.eks Trap bar), bredt grep 3-4 x maks repetisjoner

Ønsker du inspirasjon? Sjekk ut denne videoen. 

Prøv disse 50 ulike variantene

http://www.youtube.com/watch?v=CyuBj-yABc0

Har du flere gode/avanserte pushups varianter?

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.