9 av 10 nordmenn er lei maset om lavkarbo

I en meningsmåling som er utført av Sentio på oppdrag fra Nationen svarer 86 % at de synes oppmerksomheten rundt lavkarbo er overdrevet.

Skjermbilde 2011-11-28 kl. 13.05.54

Et representativt utvalg på 1000 personer ble spurt om de synes oppstyret rundt lavkarbo er overdrevet. At så mange som 86 prosent svarer ja, burde ikke komme som noen overraskelse.

Når mediene den ene dagen skriver at lavkarbo er løsningen til alle problemer, mens de den påfølgende dagen skriver at det er livsfarlig, må ta mye av skylden for at folk nå har sett seg lei på den usaklige debatten som har foregått de siste månedene.

En del av forklaringen kan nok også være at folk flest synes det blir for mye fokus på hvilket kosthold som er det beste, og at dette har neglisjert viktigheten av andre saker.

Vil spise mindre karbohydrater

Til tross for at 86 prosent svarer at de er lei oppstyret rundt lavkarbo, viser en undersøkelse som ble gjort på oppdrag fra VG at 41 prosent ønsker å redusere inntaket av karbohydrater. Dette kan tyde på at folk er mer lei den uryddige debatten i media, enn lavkarbo som en måte å spise på.

Medieprofessor og historiker Hans Fredrik Dahl ved Universitetet i Oslo uttaler til NTB at han ser på lavkarbo som en mediebølge som han tror vil dø ut etter jul. Til Nationen forteller han følgende:

– Jeg gir dem over jul. Etter det tror jeg ikke vi hører om lavkarbo på lenge. I mediene, i alle fall, sier Dahl.

At dette er en skivebom trenger man ikke være professor for å anta. Fokuset på kosthold synker gjerne i vintermånedene, men lavkarbo har kommet for å bli. Det er ingenting som tyder på at dette bare er en mediebølge. Populariteten ser bare ut til å vokse og stadig flere eksperter uttaler seg positivt om lavkarbokosthold.

Er du ikke lei lavkarbo? Da kan du lese mer i lavkarbo arkivet vårt.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.