Intervju med André Midtby rett før VM i klassisk styrkeløft

I morgen braker det løs under VM i klassisk styrkeløft. André Midtby og Marte Elverum representerer Norge i Russland. André løfter torsdag kl. 08:00 og Marte kl. 11:00 (norsk tid).

jr-nm2012

Foto: AndreMidtby.com

Om under 24 timer er Klassisk VM i styrkeløft i Russland i gang for Norges del. Sammen med Marte Elverum skal André Midtby representere Norge i det som vil bli et historisk mesterskap. Det er aller første gang det arrangeres et utstyrsfritt VM.

Fitnessbloggen valgte derfor å ta en prat med André Midtby for å finne mer ut om hvilke ambisjoner han har og hva han sikter seg inn mot.

PS: André Midtby gjør sitt første løft torsdag klokken 08.00, mens Marte Elverum skal i ilden tre timer senere, klokken 11.00 norsk tid. Nederst i artikkelen finner du LIVE-link.

Fitnessbloggen: Vi må kanskje begynne med å spørre om hvordan oppkjøringen har vært? Du har jo for ikke så alt for lenge siden vært med på Junior EM. Har du rukket å få deg en skikkelig god treningsperiode og god oppkjøring siden da?

André Midtby: Oppkjøringen har vært som hele 2013 hittil: Trøblete med en del skader og unødvendig mye sykdom. Heldigvis har jeg fått inn noen gode økter inn i mellom sykesengen, og særlig skyvet i benkpress har vært veldig bra store deler av perioden.

Slik sett stiller jeg på VM Klassisk med en helt ok gjennomkjøring, og skal likevel klare å presse ut noen perser og forhåpentligvis entre premieseremonien som topp 3 i verden i én av øvelsene.

Foto: AndreMidtby.com

Et historisk mesterskap

Fitnessbloggen: Kan du fortelle litt om hvor stort VM i Russland er? Det er jo utstyrsfritt, noe som har blitt mer og mer populært de siste årene.

André Midtby: VM er stort, og dette mesterskapet er historisk. For første gang arrangeres et verdensmesterskap utstyrsfritt, så knebindene og draktene har blitt igjen hjemme. Så får vi se hvordan det føles å konkurrere «raw».

Her samles både ungdom (opp til 18år), junior (opp til 23år) og senior (over 23år) i en stereotypisk russisk by ved navn Suzdal for å avgjøre hvem som er sterkest i verden. Det er mange storløftere på plass, og arrangementet er hittil veldig bra arrangert og det er en flott løftearena.

Det at Russland er så varmt, og at vi må holde oss borte fra rommet store deler av tiden for å unngå badstu-tilstander var noe uforventet da kofferten ble pakket. Det har vært strålende sol, 30-35 grader (gjelder også hotellrommet) og en veldig fin og gammeldags by har gitt et godt inntrykk av Russland.

USA og Russland blir de tøffeste

Fitnessbloggen: Har du sett deg ut noen store konkurrenter, og har du noen spådommer om hvilke nasjoner som kommer til å knive helt i toppen i din klasse?

André Midtby: USA og Russland er ikke overraskende de sterkeste, også i min klasse. Tyskland og Ukraina, sammen med en benksterk finne, kommer til å være med helt til siste markløft treffer bakken for å avgjøre endelig plasseringer. Selv håper jeg på å kunne kaste inn Norge blant de andre stornasjonene, men tiden vil vise i morgen tidlig.

Fitnessbloggen: Har du satt deg noen konkrete mål du ønsker å oppnå, eller holder du kortene tett til brystet fram mot konkurranse?

André Midtby: Til russerne har jeg sagt noe, mens jeg til amerikanerene har en liten overraskelse på løftedagen (stikkord: åpningsvektene). Ellers er det taktiske spillet naturligvis en sentral del under mesterskapet. Hva som viser seg å være sant er det bare tallene på slutten av dagen som vil vise.

Igår trente jeg blandt annet knebøy med mannen fra USA som er rangert som nr.1 i verden, og det blir naturligvis en spesiell stemning oss konkurrentene i mellom. Jeg ønsker ikke å utdype akkurat hva jeg har av mål, men kan si at jeg kommer til å snuse på medalje i benkpress, markløft og muligens sammenlagt om formen sitter bra i morgen.

Foto: AndreMidtby.com

Slik ser en typisk dag ut for André

Fitnessbloggen: Kan du for nysgjerrige leseres skyld gi en kjapp gjennomgang om hvordan en typisk dag er for deg, trening- og kostholdsmessig, fram mot konkurransen? Det må vel ta mye tid å forberede seg?

André Midtby: Man forbereder seg til alle tider i døgnet, i en eller annen grad. Enten er det å sørge for matinntak, energibruk iløpet av dagen, det mentale eller selve treningen. Dagens økt er bare 2-3 timer av en ellers viktig dag når det kommer til forberedelser.

For å ytdype ytterligere, kan jeg bruke dagen i går som eksempel:

Dagen startet med frokost kl. 08:30, deretter bar det opp i badstuen (les: hotellrommet) for å gjøre en del egenmassasje, spesielt av skuldrene og lyskene der jeg blant annet har en strekk som hindrer meg noe i knebøy. Da dette var unnagjort bar det ned mot løftearenaen med tilstrekkelig mat under armen for å sette seg ned for å se noe av løftingen.

De nærmeste dagene er det å være så lat som mulig ganske sentralt for min del. Senere på dagen i går tok vi en tur inn til byen for å spise noe mat og se oss litt rundt, før det bar tilbake på hotellet for litt hvile, dagens økt, noen runder ute i friluft med visualisering, litt mat og egenmassasje/tøying før senga ventet for noen timer søvn. Gjennom dagen er naturligvis mye av det mentale fokuset sentralt, og jeg bruker dette på måten det fungerer for meg som utøver.

Avslutningsvis vil jeg rette en stor takk til min sponsor Myrevolution, for at de er med å hjelper mye i en ellers hektisk hverdag. Akupunktør Yngve Apneseth skal også nevnes – har du noe smerter/plager, er dette mannen.

Sjekk gjerne ut min hjemmeside på AndreMidtby.com, og skulle det være noe interesse for å støtte opp under min satsning eller noe annet, så nøl ikke med å ta kontakt! Her oppdateres det for hver dag av mesterskapet med en del bilder. Jeg er også å finne på Instagram: andremidtby.

Da håper jeg dere følger med på livestreamen fra kl. 08.00 i morgen tidlig. Ta med dere kaffen og start dagen med litt styrkeløft.

Sjekk ut – Livedekning fra VM i Russland.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.