Bodyfitnessjentene i kanonform under Norgesmesterskapet

I helgen ble det arrangert Norgesmesterskap i kroppsbygging og fitness. De 4 jentene Nora, Anneli, Vilde og Christine skulle endelig få vise frem resultatet av flere måneder på diett.

Da var endelig den store dagen kommet. Dagen de 4 gjenværende jentene Nora, Anneli, Christine og Vilde hadde ventet på. 8 oktober, Oslo konserthus og Norgesmesterskapet i bodyfitness. Sammen med deres diett- og konkurransecoach Gunnar Strand Jacobsen fra muskelfabrikken Kaliber Treningsstudio har jentene jobbet i mange måneder for å toppe formen inn mot denne prestisjefylte konkurransen.

Den store dagen var kommet

Nå skulle de endelig få lov til å vise fram arbeidet de hadde lagt ned. Nora og Vilde stilte i den lave klassen, bodyfitness -163 cm, mens Christine og Anneli stilte i den høye klassen, +163 cm. Sammenlignet med Stavanger Open som var 2 helger før, hadde samtlige jenter forbedret fysikken sin.

Jentene hadde ulik inngang til konkurransen. Gunnar prøvde ut lavkarbo på Vilde for å se om hun kunne spisse formen, og ser man bildene så ser man stor forskjell i hardheten på Vilde. Det var med andre ord en svært vellykket strategi. Anneli, som i Stavanger Open ikke rakk å varme opp på grunn av noe rot med fargen, var også i synlig bedre form.

Nora som hadde en imponerende tredjeplass å vise til fra Stavanger, ønsket å spisse formen ytterligere, noe også hun klarte. Christine var kanskje den jeg så minst forskjell på, uten at det var noe negativt. Hun var som i Stavanger i flott form.

Men, i et Norgesmesterskap er nivået kjempehøyt. Debutantene fra Kaliber konkurrerte med eliten, hvor mange av konkurrentene har deltatt mange ganger før. De gjorde seg likevel bemerket på en svært positiv måte. Noe konkurransecoachen Gunnar skal ha en stor del av æren for.

Slik gikk forbedømmingen

  • Bodyfitness -163cm

I den lave klassen, bodyfitness -163cm deltok Nora og Vilde. Sammen med 13 andre jenter forstod man fort at konkurransen ville bli hard. Vilde ble trukket frem på første sammenligning (å bli sammenlignet er alltid en fordel), og gjorde en flott figur.

Nora kom kanskje litt mer i skyggen sammenlignet med Stavanger Open, 2 uker før – uten at det finnes noen logisk grunn for dette. Det kan være så enkelt at fitnessdommerne under NM så etter andre ting enn hva dommerne i Stavanger gjorde.

Etter at jentene var ferdig med forbedømmingen og hadde gått av scenen, fikk vi beskjed om at Vilde hadde gått videre til finalen, mens Nora var ute av showet for denne gangen. Sammenlignet med de 5 gjenværende jentene (kun 6 går til finalen) mente jeg at Vilde burde ha gode muligheter for å hevde seg.

  • Bodyfitness +163cm

I den høye klassen deltok Anneli og Christine. Anneli var selvsagt spent med tanke på at ikke alt gikk som planlagt i Stavanger. Backstage virket ting veldig bra. Jentene slappet av og virket veldig konsentrerte. Og snart skulle det bli deres tur…

Både Anneli og Christine så bedre ut enn i Stavanger, men det er ingen automatikk i at dette er nok. Nivået blant jentene i den høye klassen var imponerende, og jeg forstod fort at det ville bli kamp om beinet. Med sine velutviklede skuldre og proposjonerte fysikk kom Christine godt frem. Anneli gjorde også en flott figur, mye bedre enn i Stavanger. Jeg var derfor spent på om begge ville kunne klare å komme seg videre til finalen.

Etter at jentene var ferdig fikk jeg beskjed om at Christine var videre, mens Anneli var ute. Kanskje litt overraskende, men bodyfitness oppleves av mange som veldig uforutsigbart. Den ene gangen vil dommerne ha litt større jenter, den andre gangen vil de at jentene skal være litt mer «soft», mens den tredje gangen ser det ut som en mellomting er tingen.

Uansett, dette er faktorer jentene ikke kan påvirke. De kan bare komme i så god form som mulig, og det kan man si at alle 4 klarte med glans.

 Christine og Vilde imponerte i finalen

Ei jente fra hver av klassene var klar for finalen. Vilde i minus 163 og Christine i pluss 163cm. På forhånd hadde jeg tatt meg en prat med flere av de mest kompetente personene i miljøet, blant annet flere ganger Norgesmester Edmund Johansen.

Edmund kunne fortelle at han holdte Vilde som favoritt i den minste klassen. Med sin flotte og gjennomtrente fysikk hadde hun gjort inntrykk på mange, kunne Edmund fortelle.

I den høye klassen, pluss 163cm som Christine konkurrerte i, mente Edmund at Christine kunne plassere en plass mellom tredje og fjerde, om alt klaffet.

Slik gikk det dessverre ikke. Christine kom på 6.plass, mens Vilde kom på 5. plass. To plasseringer som mange i salen var svært overrasket over. Jeg mener Gunnar hadde truffet optimalt på formen til jentene, de så strålende ut, hadde en fantastisk tilstedeværelse på scenen og hadde begge et svært atletisk utseende.

Jeg ønsker likevel avslutningsvis å trekke fram noen vesentlige punkter etter denne artikkelserien, hvor 7 jenter etter hvert ble til 4:

  • De fire jentene var alle debutanter, uten erfaring fra lignende konkurranser
  • De fire jentene kom i sin livs beste form, og gjorde alle et godt inntrykk i Oslo
  • De fire jentene har visst oss at det finnes store muligheter for de der hjemme som ønsker å prøve det samme

Om noen ønsker å få fysikken sin bedømt i forhold til mulig deltagelse, vil jeg anbefale dere å ta kontakt med konkurranse-coach Gunnar Strand Jacobsen fra Kaliber Treningsstudio i Trondheim. For øvrig det treningsstudioet jentene trener på.


Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.