Bodyfitnessjentene gjorde inntrykk i Stavanger Open

To fjerdeplasser og en tredjeplass ble beholdningen i Stavanger Open. Vi tok en prat med Gunnar for å høre hvordan det gikk – og gir dere samtidig eksklusive bilder tatt av jentene selv.

IMG_2132

I helga var det generalprøve for bodyfitness-jentene. De fire debutantene skulle endelig få vise fram det imponerende arbeidet de har lagt ned i månedsvis. Å få mulighet til å konkurrere før Norgesmesterskapet er viktig av flere grunner. Ikke bare er det viktig læring, men det er også en flott mulighet for jentene å få prøvd seg i en litt lettere konkurranse.

Stolt av jentenes innsats

Hardt arbeid over lengre tid, kombinert med en intelligent diett og et strukturert treningsprogram er selve nøkkelen til det de i helga stolt kunne vise fram. Det bør ikke være noen tvil om at det å komme i konkurranseform krever sin mann, eller kvinne i dette tilfelle.

Kaliber-eier Gunnar Strand Jacobsen var derfor en stolt diett- og konkurransecoach da han reiste ned sammen med jentene på fredag.

– De har fulgt diettene jeg har satt opp uten noe syting – selv om jeg vet det har vært hardt på slutten, uten å sprekke, uten å være sure – de har rett og slett vært en fryd å jobbe med. Og så bra som de har blitt seende ut!

Hektisk konkurransedag

Et optimalt resultat handler ikke bare om hva man gjør før konkurransedagen. Når den store dagen først er der, så er det også mye som må gjøres riktig, for at alt skal klaffe.

Gunnar kan fortelle at det er mange ting som må ordnes før utøverne er klare for å gå på scenen. Han peker blant annet på at lyset på scenen er så skarpt, at jentene må være skikkelig brune for at musklene skal vises.

–  Å være vanlig solbrun er ikke nok, så de blir spray-tannet slik at de får den dype brunfargen dere har sett på bilder.

Og om du trodde at det bare var brunfargen det handlet om, så må du tro om igjen. Bikini, hår, og sminke er også viktig.

Bikiniene må limes fast med håndballklister, slik at de ikke sklir opp mens de beveger seg rundt på scenen. Håret skal ordnes og det skal også legges på en kraftig sminke – litt som teatersminke. Heldigvis slipper jeg å bidra på akkurat denne fronten.

En stram kjøreplan

Å være coach på konkurransedagen er ikke bare, bare. Gunnar kan fortelle at kjøreplanen fra arrangøren sjelden eller aldri viser klokkeslett for når de forskjellige høydeklassene skal på scenen. De som hjelper utøverne backstage må derfor prøve å beregne sånn cirka når jentene skal ut i ilden.

Jentene må også få tid til å varme opp skikkelig før de går på scenen.

– En av de viktigste tingene de må gjøre i tillegg til det jeg har nevnt ovenfor, er å varme opp skikkelig, slik at de har pump i musklene. Uten de kan de fort se veldig flate ut, nesten bare halvparten så muskuløse ut som de i virkeligheten er.

– For jentene i den lave klassen, Vilde og Nora, klaffet alt veldig fint, mens Anneli og Christine var litt uheldige med tidsbruken, ble forsinket under spraying og rakk derfor ikke å varme opp før de måtte ut, forteller Gunnar.

Gode plasseringer

Gunnar forteller at den første runden på scenen i en konkurranse, kalles forbedømming. Denne runden avholdes på formiddagen og vanligvis for et mindre publikum. I løpet av denne runden skal dommerne plukke ut de seks beste i hver klasse, som får gå videre til kveldens finale, sier Gunnar.

– Vilde, Christine og Nora kom seg til finalen, hvor sluttresultatet for de tre ble to fjerdeplasser og en tredjeplass. Siden jentene er helt ferske i sporten, og dette var deres aller første stevne, hadde vi jo selvsagt ingen forhåpninger på forhånd om så gode resultater, så det var kjempemoro! Jeg ble litt skuffet over at ikke Anneli fikk sjansen til å vise seg frem i finalen, for jeg synes virkelig hun hadde fortjent en finaleplass, men selv tok hun det veldig sporty, og rettet blikket mot NM med en gang.

– Jeg må også få skryte litt og fortelle at Kaliber fikk med seg både gull- og sølvmedalje i athletic fitness (Thomas Thoresen og Jens Erich Jenssen) og gull i bodybuilding classic (Vegard Thevik), så det ble med andre ord en fin-fin helg for oss.

10 dager med diett før NM

Med NM rett rundt hjørnet, er det vanskelig å gjøre så veldig mye mer enn det man allerede har gjort rent fysikkmessig. Men nå har jentene verdifull sceneerfaring, og vet mer om hva det hele går i, slik at småfeil kan plukkes bort, poseringer forbedres og så videre.

Det blir uansett noen spennende 10 dager. Vil noen av jentene gjøre det enda bedre? Vil de kanskje forandre eller justere noe frem mot NM? Vi får vente og se. I mellomtiden får dere kose dere med jentens bilder fra Stavanger.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.