Buer speltlomper inneholder 20 kcal mer enn tidligere antatt

Etter en telefonsamtale til Buer har Fitnessbloggen oppklart saken om speltlompene som plutselig inneholdt 20 kcal mer. Finn ut siste nytt i speltlompe-saken.

buer

Fitness: For treningsinteresserte har speltlompene til Buer vært nærmest hellige. Så fort butikkene har fått inn et nytt parti har vi hamstret til den store gullmedalje, og etter iherdig masing fra svette folk i tights er det knapt nok noen butikker som ikke selger speltlomper lengre. Med sin anvendelighet har de passet pefekt i alt fra taco, som bunn i pizzaen, eller som noe kjapt på farten med peanøttsmør, kanel og søtning. Alt vel så langt, og næringsinnholdet forklarte oss at de inneholdt 130 kcal pr 100 gram.

For noen uker siden endret de plutselig næringsinnholdet, og det var ikke lengre 130 kcal pr 100 gram, men 190 (!). Det var med vanntro mange registrerte denne brutale endringen på hele 60 kcal per 100 gram (50 prosent mer) eller rundt 20 kcal per lompe. Vi har sett Facebook-poster, forumtråder, og til og med hørt om noen som reiv av en bit av lompa. Hva skulle vi nå gjøre? Fitnessbloggen følte seg nødt til å ta en telefon til Buer for å få en oppklaring i hva som hadde skjedd. Dette måtte vi komme til bunns i.

5 minutter i telefonen med en av Buer sine representanter oppklarte saken og vi føler vi kan puste lettet ut. Trolig har lompene alltid inneholdt et sted mellom 185 og 190 kcal. Uten at noen ser ut til å ha tatt skade av de ekstra kaloriene. Buer kan fortelle om en massiv pågang av fitness-interesserte den siste tiden og beklager selvsagt eventuelle problemer som skulle ha oppstått i forbindelse med feilmerkingen og dietter.

Buer opplyser om at de vil sende inn speltlompene til et uavhengig og profesjonelt firma, slik at de blir riktig merket med tanke på protein, fett, karbohydrater og kcal. Samtidig påpekes det at det alltid vil være en viss variasjon fordi det brukes hvetemel til utbakingen.

Da var saken oppklart. Og så fremt du ikke er en kroppsbygger med 7,3 prosent fett eller spiser 10-20 lomper om dagen, så betyr de 20 kcal ekstra per lompe… lite eller ingenting!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.