NM: Carl Yngvar Christensen løftet 332,5kg og satte ny rekord i benkpress

23 år gamle Carl Yngvar Christensen vant benkpress-NM i klassen +120 kilo og satte likegodt ny norsk rekord med 332,5 kilo.

Filmet av Stian Walgermo for Norsk Styrkeløft Forbund 
Sist oppdatert Søndag 24. mars 11:31

Under dagens utrolig spennende benkpress-NM i Alta satte tidenes sterkeste nordmann, Carl Yngvar Christensen (23) ny norsk rekord i benkpress med 332,5 kilo.

I klassen +120 kilo var det bygd seg opp store forventninger til den forhåndsannonserte kampen mellom Carl Yngvar Christensen, Martin B. Rønning og Alastair McColl. Dramatikk fikk vi, fra start til slutt.

Ny norsk rekord to ganger

Alastair McColl satte standarden i sitt første løft med 325 kilo og tok med det føringen i konkurransen. Martin B. Rønning var først av de 3 i runde 2, men mislyktes med 330 kilo. Mislyktes gjorde ikke Alastair som slo til med ny norsk rekord og 330,5 kilo. Den rekorden ble derimot ikke gammel, for minutter etterpå løftet Carl Yngvar Christensen 332,5 kilo.

I tredje og siste omgang høynet samtlige. Alastair var først ut og prøvde seg på 335 kilo. Det gikk derimot ikke. Alt var duket for at det kunne bli en duell mellom Martin og Carl Yngvar. Begge ville prøve seg på 340 kilo.

Martin var først ut, men mislyktes i sitt forsøk på ny norsk rekord. Carl Yngvar var noe nærmere i sitt forsøk på 340, men det går heller ikke for han denne gangen. Konkurransen har likevel vært utrolig spennende og som forventet – det ble spenning til siste slutt.

Vi gratulerer Carl Yngvar Christensen med seier og ny norsk rekord i den tyngste klassen.

Vi gratulerer også samtlige deltagere med flott gjennomført konkurranse og takker for at vi fikk ta del i denne nervepirrende konkurransen med så mange flotte høydepunkt.

PS: NM avsluttes i morgen med ungdom og junior herrer.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.