Cecilie Alværn Wilhelmsen slo alle under Fredrikstad Open

Bikini Fitness: Cecilie (25) imponerte mest av alle da hun tok seieren i debutant, åpen klasse og overall!

BRUKDETTECecilie Alværn Wilhlemsen (25) visste seg å være best av samtlige Bikini Fitness-utøvere da hun i helgen vant debutant og åpen klasse i tillegg til overall.

Før helgen spådde mange bergensjenten som en av de store favorittene til å gå av med seieren i den høye debutantklassen, men det var kanskje ikke like mange som hadde sett for seg at hun også slå de mer etablerte da hun på søndagen skulle prøve seg i åpen klasse mot blant annet Nina Gjengaard som helgen i forveien hadde imponert med en sterk andreplass under Loaded Cup i Danmark.

Av de 142 påmeldte deltagerne var det kanskje Cecilie som imponerte mest, for det er ikke ofte man opplever at en debutant også vinner åpen klasse. Det er derfor all mulig grunn til å applaudere den flotte prestasjonen hennes.

De harde fakta

  • Alder: 25 år.
  • Bosted: Bergen.
  • Vekt: 62 / 67 (konkurranse / off-season).
  • Høyde: 178 cm.
  • Treningsstudio: Sats Sandviken hvor jeg også jobber som gruppeinstruktør.
  • Yrke/utdannelse: Studerer til bachelor i Eiendomsmegling, jobber deltid hos Eiendomsmegler 1 og hos Sats. Er også utdannet Personlig Trener fra Norges Idrettshøyskole.

LES MER – Dette er reglene i Bikini Fitness (IFBB)

Målet var topp 6, men endte med å slå alle

Fitnessbloggen: Gratulerer så mye med velfortjent seier Cecilie! Som nevnt innledningsvis gikk du til topp i både debutant og åpen klasse i helga. Hvilke forventninger hadde du egentlig før konkurransen?

Cecilie: Jeg er og forblir et konkurranse menneske og jeg trenger hele tiden nye mål å jobbe mot, både på trening og ellers i hverdagen. Jeg har i flere år vært fascinert av fitness sporten, og har vel innerst inne alltid hatt et ønske om å konkurrere.

Men når jeg først skulle hive meg på noe slikt ville jeg være godt forberedt fysisk. Målet mitt før Fredrikstad Open var vel å komme blant topp 6, altså til en finale. Men jeg må jo innrømme at når jeg først kom meg til finalen satt jeg det meste inn for å vinne.

cec3

Satser mot Stavanger og NM

Fitnessbloggen: Etter en slik prestasjon sitter du helt sikkert igjen med mange følelser og tanker. Hvilke planer har du videre? Blir vi å se deg i Oslo og Sandefjord, eller vil du kanskje mobilisere alt innenfor NM senere i år?

Cecilie: Jeg stiller desverre ikke i Oslo eller Sandefjord og det er ikke på grunn av lysten, for den er der, men rett og slett fordi eksamen nærmer seg og fordi skole og jobb kommer i første rekke.

Men når det gikk så bra som det gjorde i Fredrikstad gir jeg meg selvfølgelig ikke her, så planen er å satse mot Stavanger Open og NM til høsten, det hadde vært knallgøy. Og ja, jeg går for en god plassering der også.

Viktig å øve på høye hæler

Fitnessbloggen: Bikini Fitness er fortsatt relativt ny som gren og ble først innført i 2010. Likevel viser Norway Open og Fredrikstad Open at populariteten bare er økende. Har du noen tips til alle de jentene som ønsker å stille i Bikini Fitness?

Cecilie: Mitt første tips må hvertfall være at det er viktig å ha det gøy med treningen. Det vil garantert komme tider hvor man gjerne ser seg litt «blind» på seg selv, og ikke helt forstår hvor man skal hente motivasjonen fra. Da er det viktig at man vet hvorfor man driver med det man gjør – fordi det er gøy!

Utenom det kan det være greit å ha noen års erfaring med variert styrketrening, og ikke minst en kyndig person som kan følge en opp. Sist men ikke minst – øve MYE på å gå i høye hæler.

Fikk eksperthjelp til poseringene

Fitnessbloggen: Hvordan har du trent foran Fredrikstad Open? Og hvem har du fått hjelp av i forhold til treningen og poseringene?

Cecilie: Jeg har trent 4-5 styrkeøkter i uken i tillegg til å ha kjørt en del gruppetimer på Sats og sprintintervaller. Min gode kollega og PT på Sats Sandviken, Frode Rotevatn har tatt seg av treningen og formsjekker.

Kostholdet har jeg styrt selv hele veien, men fått mange gode råd og innspill underveis. Jeg liker å holde meg i form hele året, så jeg begynte ikke på diett før 5-6 uker før Fredrikstad.

Jeg stilte for Team Bodytech fra Bergen hvor Thomas Askeland og Ida Markussen har stått i spissen. De har hjulpet meg med poseringstreningen, og sammen fant vi fram til de poseringen som passet meg best – veldig fornøyd. Det ble en del timer tilbakelagt i salen på Sats i høye hæler, og det var jeg veldig glad for da jeg skulle gå t-walken

cec

Veien videre

Fitnessbloggen: Jeg vil tro den flotte prestasjonen ga mersmak. Hva skjer videre for Cecilie?

Cecilie: Dette ga så absolutt mersmak og var utrolig morsomt. Så jeg kan ikke gi meg nå. Men først og fremst nå blir det å bygge kroppen opp igjen, og bli bedre på de områdene som kan forbedres. Så lenge kroppen sier ja, og lysten er der, satser jeg på å prøve meg til høsten igjen og NM.

Med dette gratulerer vi Cecilie med seier i både debutant, åpen klasse og overall i Fredrikstad Open og gleder oss til å se og høre mer om henne senere i år. 

IMG_8137 IMG_8129 IMG_6391 IMG_6369 IMG_5746 IMG_5711 IMG_5705

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.