Christer (25) satset alle sparepengene på å starte eget gym

Christer Fløysand fra Knarvik utenfor Bergen satset alle sparepengene sine på å starte gym. Det gikk over all forventning.

max2

Christer Fløysand (25) fra Knarvik utenfor Bergen er sannsynligvis mer ambisiøs enn de fleste: han satset alle sparepengene sine på å starte et treningsstudio midt ute i havgapet. Det var ikke mange som trodde at det fantes noe miljø for å gjøre noe sånt, men i ettertid er det ingen tvil om at han har lykkes. På kort tid har Max Fitness tett oppunder 400 betalende medlemmer.

Fitnessbloggen: Hvem er du, hva tenkte du egentlig på og hva mente folk om prosjektet?

Christer: Jeg er en 25år gammel gutt fra utkanten av Bergen. Ja hva tenkte jeg på? Samtidig som jeg holdt på med bachelorgraden min på høyskolen, så jobbet jeg deltid på det lokale Sprek og Blid senteret. Jeg hadde selv trent på senteret i over 10år, men begynte å bli litt lei. Jeg følte på at alle treningsenter, da spesielt de store kjedene satset mest på gruppetimer som spinning og andre saltimer.

Jeg har alltid vært lidenskapelig opptatt av styrketrening og «kroppsbygging». Folk med disse interessene blir som oftest etter min mening nedprioritert på treningsentrene fordi dette er en kundegruppe som kommer og trener uansett. Etterhvert som jeg jobbet i treningsbransjen skjønte jeg at dette var noe jeg ville gjøre til mitt levebrød.

Så begynte jeg å leke med tanken på å åpne et eget gym hvor det var fokus på styrketrening, fitness og vektløfting. Tankene ble mer og mer appellerende. En dag bestemte jeg meg bare for å gje gass. Jeg jobbet lenge i kulissene, så utenom de nærmeste var det få som visste om planene. De som visste det var positiv og støttende hele veien.

max6

Fikk uventet hjelp til å finne lokale

Fitnessbloggen: Hvordan gikk du egentlig fram for å planlegge dette? Du fant vel ikke bare et tilfeldig lokale, tok opp lån og tok det første tilgjengelige utstyret? Var det mye jobb?

Christer: Første steg var vel egentlig å bestemme meg for å gjennomføre det. Så var det vel bare å ta det i riktig rekkefølge. Det viktigste var jo selvsagt å finne et passende lokale. Jeg visste at hvis jeg skulle åpne så var sjansene for å lykkes mye større hvis jeg fant lokale i nærmiljøet, der jeg har størst omgangskrets. Jeg husker at jeg og noen kamerater kjørte litt rundt om kveldene bare for å se etter potensielle steder, men det var ikke så mye å hente.

En dag ringte min mor, fordi hun tilfeldigvis hadde oppdaget et ledig lokale. Jeg sjekket dette ut, og det er her jeg er i dag. Når lokalet var i boks, så var det å begynne på det nest viktigste, nemlig utstyret. Jeg forbante meg på at jeg skulle ha det beste utstyret som er, fordi om jeg kunne spart MYE penger her, så angrer jeg ikke et sekund på at jeg tok dette valget.

max3

Kvaliteten på utstyret var veldig viktig

Fitnessbloggen: Hva var avgjørende for utstyret du valgte til senteret?

Christer: Før jeg bestilte var jeg innom alle gym i hele Bergensområdet. Hovedkriteriet når jeg skulle velge var at utstyret skulle være prima. Jeg hadde egentlig tenkt å gå for velkjente Hammer Strength, men ble tipset om et merke som heter Legend Fitness fra USA. Det var ingen i Bergen som hadde dette utstyret, så jeg måtte reise ned til Stavanger for å prøve det.

Jeg var storfornøyd med utstyret med utstyret og jeg følte meg sikker etter å ha vært i Stavanger. Sammen med Legend Fitness handlet jeg inn mye eleiko frivekter, stenger og vektskiver.

Fitnessbloggen: Hvordan har ting gått og har du støtt på noen utfordringer underveis?

Christer: Ting har egentlig gått veldig greit. Små utfordringer vil du møte på hele veien. Utfordringer bare bra. Er her en utvikler seg, når man må bruke hodet for å komme seg videre. Når en står midt oppi det, så er jo det alltid noe drit, men når man har kommet seg gjennom utfordringene, ser man som oftest tilbake på det med en god mestringsfølelse.

max4

Tunge løft, høy musikk og god stemning

Fitnessbloggen: Hva slags kunder så du for deg at du ville tiltrekke? Stemmer myten om at bestemor og store kroppsbyggere ikke kan trene side om side?

Christer: Gymmet jeg driver er jo et nisje gym. Det er jo ikke til å stikke under en stol at målgruppen min er unge folk. Det er høy musikk, tunge løft og litt mer brøling enn på de andre sentrene du finner rundt om, men det er slik vi vil ha det.

Til tross for at vi har lav snittalder, så kan jeg vel «skryte» på meg en del medlemmer i 70års alderen også. Jeg tror egentlig ikke det er alderen det kommer an på, men om du er en person som tåler at andre er litt annerledes enn deg selv. At du tåler at andre skiller seg litt ut.

Max Fitness er jo som alle andre sentre, bare det er litt høyere musikk og en del mer lettkledde personer. Jeg har ingen singlet forbud eller den slags, dette er regler jeg alltid har revet meg i håret av. Så ALDRI om jeg skal ha det slik. Jeg kunne nok sikkert fisket en del ekstra medlemmer, ved å gjøre gymmet mer mainstream, men det er uaktuelt. Gymmet er slik det er, og det virker som medlemmene elsker det. Stemning er superb.

Fitnessbloggen: Har du noen videre planer for Max Fitness i fremtiden?

Christer: Spennende spørsmål. Og uten å røpe for mye, så kan jeg si at senteret går over all forventing, og kapasiteten for antall medlemmer er snart nådd. Så store utvidingsplaner er på gang, hvor og hva er ikke avgjort enda.

suzannesvanevik

Suzanne Svanevik er og gjestetrener.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.