Christina Strøm Fjære er klar for Norway Open

23 år gamle Christina Strøm Fjære debuterer i bikinifitness, +163 cm. Fitnessbloggen tok en prat med hun, kun et par dager før hun skulle på scenen.

Foto: Beate Aylin Skahjem-Eriksen

De harde fakta:

  • Alder: 23 år.
  • Høyde: 174 cm.
  • Vekt: 63 kg.
  • Jobb: Personlig trener.
  • Bosted: Oslo.
  • Coach: Børge Fagerli.
  • Klubb: Team Gympartner

Aktuell som: Debutant i bikini fitness +163 cm under Norway Open.

Christina Strøm Fjære har holdt kortene tett inntil brystet. Knapt noen har visst at hun de siste månedene har trent seg opp til å konkurrere nå i høst. På forumet vårt har hun vært aktiv, men holdt en lav profil ved å sladde ansiktet sitt når hun la opp formbilder.

Mange har derfor vært nysgjerrig på hvem denne jenta var – all den tid hun var coachet av Børge Fagerli og tidlig i dietten viste en imponerende form.

Ønsket å lære mer om egen kropp

Noen av jentene som stiller i bikinifitness er allerede godt kjente for oss. Men du har holdt deg relativt anonym. Kan du fortelle oss litt om hvem du er,  og hvordan du fant ut at du ønsket å stille i bikini fitness?

Jeg er født og oppvokst i Oslo. Jeg begynte på fotball da jeg var 6 år gammel sammen med søsteren min som er ett år eldre enn meg. Hun var alltid et hode høyere enn meg og mye sterkere, men jeg ønsket og prøvde å være like god som henne i alt mulig. Jeg spilte fotball frem til jeg begynte på ungdomskolen og spilte de siste årene på et lag med jenter som var 1 og 2 år eldre enn meg. Så jeg ble ganske tøff :) I tillegg har alltid alpint vært en flott vintersysle.

På ungdomskolen var jeg kjapt innom håndball og dans, men det ble etterhvert mye annet enn idrett som opptok meg (Jeg var likevel aktiv og slank). Da jeg gikk på videregående la jeg plutselig på meg 10kg på bare noen måneder ved å føre en ganske usunn livsstil. Det trivdes jeg svært dårlig med og bestemte meg for å endre livsstil og gå ned i vekt. Problemet var at jeg ikke hadde peiling på hva som skulle til for å få en sunn, slank og veltrent kropp.

Jeg trente mye kondisjon og spiste for lite mat og gikk ned 14kg i 2008. Det var en svak og spinkel jente på 56kg og 174 cm som etterhvert skjønte at styrketrening og kvalitetsmat var veien å gå. På nyåret 2009 meldte jeg meg inn i SATS og begynte å lese alt jeg kom over som omhandlet trening og kosthold. Børge Fagerli var mannen jeg lærte mest av og jeg begynte å spise etter health & fitness concept (noe jeg har fortsatt med) og lekte meg litt med myoreps for å nevne noe.

Jeg tok også PT-utdannelse i slutten av 2009 for å lære enda mer. Jeg har jobbet i SATS siden januar 2010, først som treningsveileder og etterhvert som PT. Nå går jeg siviløkonomi på BI og jobber i SATS på deltid.

Motivasjonen min for å stille er først og fremst som en læringsprosess, du kan kalle det et forskningsprosjekt på egen kropp om du vil. Jeg elsker å prøve nye ting både mht kosthold og treningsmetoder, det er så spennende å se hvor flott kroppen vår er konstruert, hva den faktisk kan klare og hva den trives best med.

Foto: Beate Aylin Skahjem-Eriksen

Ingenting har kommet gratis

For de av oss som vet om deg fra før, har fått med oss at du har vært i god form lenge. Er du av typen som er lettrent, eller er du en av dem som faktisk trener, når de er på trening?

Jeg har jobbet knallhardt for resultatene jeg har fått. Jeg har som sagt både vært på den «lubne» siden av skalaen og også vært ganske så tynn før jeg fant ut at jeg ville ha styrke, muskler og former. Det å bygge opp en god del kg med muskelmasse for en jente er ikke bare, bare og krever kontinuerlig jobbing over lang tid.

Jeg kan ikke forestille meg en hverdag uten trening, så det er flott at man alltid kan forbedre seg og at det alltid er noen nye mål å nå, man blir jo aldri verken utlært eller «ferdig» trent. Jeg har slitt med et par skader opp igjennom og i tillegg kommer livet i veien for optimal trening innimellom, men jeg trives best når jeg får trent relativt mye.

Når og hvordan fant ut du ut at du ville stille? Og hvilke tanker gjør deg når du vet at du skal stå kun iført en bikini foran over tusen mennesker i Olavshallen?

Det er flere årsaker til at jeg vil stille. For det første inngikk jeg et veddemål med en mannlig kollega i slutten av april: om å gjøre å få mest rippa mage innen juni. Jeg merket fort at det var veldig givende å jobbe så systematisk og disiplinert mot et spesifikt mål. Da jeg vant veddemålet (jippi!), fikk jeg et par tilbakemeldinger på at jeg burde prøve meg i den nye bikiniklassen.

Det hadde egentlig ikke falt meg inn engang, da jeg lider av en mild form for sceneskrekk (Haha). Likevel sendte jeg inn et par formbilder til noen coacher for å høre om jeg faktisk kunne ha noe der å gjøre. Jeg liker tross alt å ha noen mål å jobbe mot. Da jeg fikk god feedback av Børge på formsjekk var det bare å hoppe i det! Han har vært et forbilde i flere år og det å få anledning til å lære mer fra han var gull.

Jeg måtte gå en del runder med meg selv før jeg bestemte meg for å stille. Jeg er litt privat av meg og min største frykt er vel å sprade rundt i en minibikini foran 1000stk. I tillegg var jeg redd for hva venner og familie ville si, jeg er ikke i et miljø der slike ting er hverdagskost.

Den første jeg ringte var mamma. Jeg fortalte henne at jeg vurderte å stille i bikiniklassen og hun svarte «så utrolig flott da Christina! En sånn utfordring tror jeg du vil vokse masse på» Resten av familien og venner har reagert på samme måte og de er stolte av meg for jobben jeg legger ned og prøver å støtte meg så mye som mulig, selv om kanskje ikke alle forstår helt hva jeg driver med.

Fått utrolig god hjelp av coachen

Du coaches jo av Børge Fagerli. Hvordan kom du i kontakt med han, og hvilken effekt har Børge hatt på treningen og kostholdet ditt? Har du snudd opp/ned på ting, eller var du allerede før du møtte Børge flink med trening og kosthold?

Han har vært en inspirasjonskilde i flere år, så da jeg ble tipset om at jeg burde prøve meg i bikiniklassen tok jeg kontakt med han. Etter en formsjekk med gode tilbakemeldinger bestemte jeg meg for å prøve. Jeg har lest mye av det Børge har skrevet opp igjennom og testet ut flere av metodene hans tidligere, både i forhold til kosthold og treningsfilosofier, men det blir noe helt annet når du får en skreddersydd plan tilpasset dine forutsetninger og mål med kontinuerlige tilbakemeldinger og justeringer.

I forhold til kostholdet så har jeg stort sett spist den samme maten som jeg gjør nå på diett året rundt (pluss en del kos selvfølgelig), forskjellen nå er at jeg følger jeg biorytmedietten. Det har virkelig fungert utrolig bra og jeg kommer nok til å fortsette med det også etter konkurransen, men med større mengder mat så klart.

Børge har også hjulpet meg med en skade og satt opp en program for å forbedre mine svakeste punkter. Det har fungert over all forventning og jeg har økt masse i styrke selv om jeg har ligget på kcalunderskudd. Symmetrien min har blitt bedre, treningsgleden har vært stor, styrken har blitt bedre, jeg har sovet godt, jeg har spist kjempe god og variert mat. Jeg kan faktisk ikke klage på noe! En diett er selvsagt tøft og man er sliten til tider, men det har gått over all forventning.

Foto: Beate Aylin Skahjem-Eriksen

Kan ikke helt forstå hva hun har begitt seg ut på

Det er jo nå bare en dag før du skal opp på scenen i Olavshallen. Har du gjort deg selv noen tanker om hvordan det vil være? Og har du satt deg noen mål? Dere er jo tjue i klassen og fem får ikke engang være med til den første runden. 

Jeg har sett det for meg i hodet kanskje 150 ganger ja 😀 Men det er faktisk vanskelig å visualisere en slik situasjon, jeg tror ikke man vet hva som venter en før man er der. Det er første gang jeg skal opp på scenen, så målet mitt er å gå på scenen med hodet hevet og ett stort smil om munnen.

Jeg er utrolig nervøs og kan ikke riktig forstå hva det er jeg har begitt meg ut på, så alt utover det blir en bonus i mine øyne :) Det var helt tilfeldig at jeg bestemte meg for å bli med på dette for 12 uker siden, det er ikke noe jeg har drømt om i mange år eller noe sånt. Det er et morsomt og veldig utfordrende prosjekt, men gjennomfører jeg skal jeg si meg fornøyd med egen innsats.

Vil la inntrykkene synke inn først

Har du bestemt deg for hva du gjør etter at du har kommet deg ned fra scenen. Blir det å slappe av med smågodt og cola i senga, eller blir det å feste i de sene nattetimer?

Jeg er så heldig å ha familie og venninner som reiser opp til Trondheim for å støtte meg. I tillegg fylte jeg 23 år forrige torsdag, så det blir dobbel feiring på lørdag kveld. Vi skal ut og spise og skåle for vel gjennomført konkurranse (håper jeg) og fylte 23 år. Jeg gleder meg masse til å kunne gå ut og spise igjen, det er noe av det jeg har savnet mest på dietten. En deilig middag ute med nye og spennende smaker og god vin til. Jeg elsker mat.

Har du gjort deg noen tanker om veien videre? Tror du konkurransen vil gi mersmak, eller var dette mest for å teste egne grenser?

Jeg har fått utrolig mye igjen for samarbeidet med Børge, så det er definitivt noe jeg ønsker å fortsette med. Når jeg har fått så gode resultater på diett må jeg jo teste hva jeg kan klare med litt mer mat i kroppen! Før jeg setter meg noen nye spesifikke mål med treningen tror jeg det er lurt å få alt dette litt på avstand. Det er ikke til å legge skjul på at man må være veldig fokusert og dedikert for å klare en konkurransediett, og det går dessverre på bekostning av en del andre ting.

Først og fremst vil jeg tilbake til hverdagen, gi litt tilbake til alle som har støttet meg gjennom dette, så får vi se hva jeg ønsker etterhvert. Jeg må innrømme at jeg syns det er litt slitsomt at det skal være så mye fokus på det estetiske, trening er jo egentlig veldig mye mer enn utseendet. Så kanskje jeg går tilbake til å trene kun for min egen del eller at jeg bestemmer meg for å prøve meg på AF etter hvert? Time will tell. Det blir uansett en stor seier for meg å presse meg selv så langt utenfor komfortsonen som det går an å komme, så jeg er glad jeg har blitt med denne gangen.

Foto: Beate Aylin Skahjem-Eriksen

Om du havner på pallen, lover du oss å stille opp som ”forsidejente” på fanpagen vår om vi spør deg?

Forsidejente på fanpagen, hva innebærer det? Det må jeg nesten vite før jeg takker ja, hehe :) Vil tro det ordner seg!

Og med det er det bare å ønske deg lykke til i helga og håpe at du oppnår en plassering du blir fornøyd med. Lykke til!

Foto: Beate Aylin Skahjem-Eriksen

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.