Coca-Cola lanserer en ny versjon med steviasøtning i Storbritannia

Et alternativ for de som verken vil ha mye sukker eller «kunstig søtning».

Cocacola

Denne nye versjonen av Coca-Cola skal kun ha en tredjedel så mye sukker og kalorier som den originale. Den skal søtes med en blanding av sukker og stevia, noe som gir 330 ml av brusen en kalorimengde på 89 kalorier, snaue 50 kalorier mindre enn den originale Coca-Cola’en.

Helsebringende og miljøvennlig, sier Coca-Cola

Den nye Coca-Cola Life kommer i grønn innpakning som skal gi inntrykket av et sunnere, helsebringende og cocacola2mer miljøfremmende produkt. Selskapet påstår at Coca-Cola Life blir med på å redusere fedme ved at det inneholder mindre sukker og kalorier, og at den er mer miljøvennlig da selve flasken er produsert av 100% resirkulerbart plantemateriale.

Skeptikerene er klare i sin tale

Dr Aseem Malhotra, vitenskaplig direktør i Action on Sugar, sier blant annet at «dette fortsatt er en drikke med mye sukker og kalorier, uavhengig av hva Coca-Cola-selskapet sier. De har ingen interesse for folkehelse.»

The Children’s Food Campaign, sier at «dette er et selskap som lanserer et produkt som fortsatt inneholder sukker og oppmuntrer dermed til større konsumering av et produkt som fremmer kosthold- og helserelaterte problemer.»

James Quincey, presidenten av Coca-Cola Europe sier derimot; «vi jobber kontinuerlig mot å hjelpe befolkningen mot et balansert kosthold.»

Et bedre alternativ til den originale

Det finnes ingen tvil om at vann alltid er det beste for å slukke tørsten, men Coca-Cola Life vil absolutt være et bedre alternativ enn den originale Coca-Cola’en. Om den er helsebringende ved å redusere fedme p.g.a. et lavere sukkerinnhold er heller tvilsomt, men for de som drikker mye Coca-Cola, så vil denne varianten absolutt være det beste alternativet.

Hva mener dere? Vil vi få bedre helse og miljø når Coca-Cola Life kommer på markedet?

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.