Når konkurranseform er den nye helårsformen

«Helårskroppen» blir bare mer og mer ekstrem. Hvor blir det av fornuften?

maxres

Helårskroppen – ikke den fornuftige kroppen med en relativt høy fettprosent hvor musklene vises og er definerte, men helårskroppen som er nærmere konkurranseform enn det mange fitnessutøvere faktisk klarer å oppnå under konkurransediett. Ja, dette er faktisk det flere og flere definerer som helårskroppen. Musklene skal dekkes av minst mulig fett, og blodårene skal helst bule godt ut av huden. Folk er mer opptatt av trening og kosthold enn aldri før, og her kommer også besettelsen for lavest mulig fettprosent året rundt inn. Det er synlige blodårer og cuts i lårene som er fint, nemlig. Denne formen er ikke lenger forbeholdt fitnessutøvere – nå skal jenta og gutten i gata se sånn ut, året rundt.

LES OGSÅ – Når livsstilen din blir sykelig sunn

Ekstremt lav fettprosent koster… mye

Det koster utrolig mye å ha så lav fettprosent. Det er faktisk så vanskelig at fitnessutøvere ikke klarer å opprettholde formen i mer enn 2-4 uker før kroppen begynner å si ifra og protestere på forholdene dc8fadcd336444777ac901df39865959den holdes under. Hvordan skal da vanlige folk klare å oppnå dette og i det hele tatt vedlikeholde denne formen over lang tid? Det koster å holde fettprosenten lav. det går utover humør, muskelmasse og viktigst av alt – helsa. Det er så mye viktig som skjer i fettvevet vårt og når det blir ekstremt lite av dette så går kroppen i «krisemodus». Det fyres av signaler til hjernen om at kroppen holder på å sulte ihjel, og det settes i gang prosesser som skal få deg til å ta til deg næring. Ignoreres dette for lenge så kan du risikere å bli syk.

På tide å få beina ned på jorda

Det er på tide å få et realistisk syn på hva som er en sunn, flott fysikk og fettprosent, som også er en form man klarer å opprettholde uten å sulte selg selv flere dager i uka. Man trenger ikke se ekstrem ut for å være flott. Det er på tide å akseptere at «konkurranseform» ikke er noe man klarer å gå rundt med. Dette gjelder spesielt jenter. Gutter slipper litt billigere unna når det kommer til fettprosent, men jenter er bare ikke biologisk satt sammen for å gå rundt skrapet for fett, ikke i 2 uker , ikke i 2 mnd og i hvert fall ikke hele året. Ja man kan selvfølgelig ignorere at dette biologisk sett ikke er en god idé, men til hvilken kostnad? Manglende menstruasjon, hormonforandringer, beinskjørhet, høy risiko for å utvikle spiseforstyrrelse og kanskje man til og med ender opp med å ha problemer med å få barn senere i livet. Ja, dette er faktisk reelle problemer om man presser kroppen for langt. En må tenke seg om det er verdt det. Kanskje syns du det er kult nå, men tenk litt lenger enn som så. Du skal tross alt bruke kroppen din i (forhåpentligvis) lang, lang tid…

LES OGSÅ – En innføring i helårskroppen

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.