Herbalife koster opptil 10 ganger mer enn konkurrentene

Herbalife sine produkter er av grei kvalitet, men er dessverre kraftig overpriset.

faksimile2

Kraftig overpriset: Herbalife sin produktserie med kosttilskudd for mosjonisten og idrettsutøveren er av grei kvalitet, men er dessverre urimelig dyr. Likevel er det forståelig at mange lar seg lokke når mange av verdens største idrettsstjerner er sponset av Herbalife.

Men det sier ingenting om kvaliteten. Det forteller oss bare at Herbalife har en økonomi som gjør det mulig å sponse de største profilene. For stjernene handler det om penger – det bør det gjøre for deg også. For i mange tilfeller er produktene priset til langt mer enn det dobbelte, enn det konkurrentene tar for tilsvarende produkter.

Her får du 3 eksempel på dette. 

formula1H24 Formula1 Sport

524 gram koster et sted mellom 550 og 600 kroner, tilsvarende over 1000 kroner for 1 kg.

Ublandet inneholder produktet 35 gram protein og 30 gram karbohydrater per 100 gram. Kildene er melkeprotein (ukjent kvalitet) og en miks av sukrose og fruktose. Den inneholder også cirka 13 gram fiber per 100 gram. Hovedmengden fett kommer fra saflortistelolje.

Et mye bedre produkt i samme kategori vil være Mealtech fra TN. For 519 kroner får du 1,6 kilo måltidserstatter med hele 49 prosent protein, 33 prosent karbohydrat, men riktignok med litt mindre fiber. Det er ingenting i førstnevnte produkt som kan forsvare den urimelige prisen.

Herbalife omega-3

For 298kr får du 90 stk 500mg kapsler med fiskeolje fra Herbalife. Dette tilsvarer 45g fiskeolje. Konkurrenten fra Norkost gir deg hele 120g fiskeolje for kun 99 kr. Om man tar utgangspunkt i mengde og pris, så er faktisk Herbalife Omega3 10 ganger dyrere.

Formula3

For 263 kroner får du 240 gram protein i en miks av soyaisolat og myseisolat. Kilosprisen er svimlende 1095 kroner. Til sammenligning kan du få 600 gram myoprotein fra MyRevolution til 299 kroner. Dette er en kilospris på under 500 kroner. Sistnevnte er et bedre og mye billigere produkt. Hva kan forsvare denne prisforskjellen, annet enn de enorme summene som brukes på markedsføring?

Grei kvalitet til en urimelig høy pris

Man kan si at Herbalife gjør noe bra. De sponser mange idrettsutøvere og idrettslag og bidrar på den måten til at det kommer penger inn i idretten. Men samtidig er det synd at produktene deres er priset urimelig høyt. Noen ganger til det dobbelte av hva de burde kostet, noen ganger 5 til 10 ganger så mye.

Jeg har ingen problemer med å skjønne at mange lar seg lokke av flotte produkter, lovord om god effekt osv, men det finnes produkter der ute som er langt billigere og av tilsvarende eller bedre kvalitet.

Artikkelen er senest oppdatert 2 mars 2013

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.