Dette trikset sparer tid og gjør det enklere å øke proteininntaket

Lei av svindyre pakker med kjøttpålegg til småmåltidene?

shreddedchicken2

Slow Cooked Shredded Chicken en velsmakende og vanvittig rask måte å ha litt mer proteiner enkelt tilgjengelig for bruk i forskjellige matretter. På få minutter kan du forberede ekstra mat for flere dager av gangen.

Bildene under bruker en slow cooker som gjør det enkelt å få riktig temperatur, men det er fint mulig å bruke en vanlig kjele med lokk også. Mer om dette lenger ned.

For denne oppskriften trenger du kun kyllingfilet, vann, valgfritt krydder, og en kjele med lokk.

1. Pakk kyllingen i bunnen og hell i akkurat passe med vann

Husk at en del kylling slipper mye vann når du koker den, og med for mye vann blir det ikke like mye smak. Du skal ha ha vann nesten til toppen av kyllingen, og om du har noe kyllingkraft liggende kan du også bruke dette også.

P1050436

2. Krydder

Ta i godt med det vanlige som salt og pepper, og eventuelt chilli og sitron.

P1050441

3. Lokk

Sørg for at lokket sitter godt så ikke vannet forsvinner. Denne skal stå lenge.

P1050445

4. Sett på timer og veldig lav varme

Hvis du bruker en slow cooker skal det stå på 8 timer med Low, og om du bruker vanlig kjele må du finne punktet rett før det bobler forsiktig. Hvis du ikke har så mye kylling i trenger du sannsyneligvis litt kortere koketid.

P10504435. Riv alt sammen i fillebiter

Gjør kort prosess med kyllingen og riv den fra hverandre med to gaffler.

P1050464

6. Pakk tett

Kylling er en av tingene man bør være forsiktig med å oppbevare alt for lenge, så pakk det lufttett, og frys gjerne ned noe av det om du lager store mengder. Clas Ohlson og Ikea har tette og rimelige bokser om du mangler det.

P1050481

7. Spis

Kyllingen passer topp på det meste, f.eks. pizza, taco, supper, salater eller sammen med litt annet fyll i speltlomper. Vær kreativ og spre tipset videre!

shreddedchicken

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.