Det blir dyrere for tykke folk å fly

Flyselskapet Samoa Air vil stå klar med vekten når du sjekker inn på en av deres reiser. Det skal nå bli dyrere for overvektige mennesker å ta fly.

AIRPLANE

Som det første flyselskapet i verden krever nå det stillehavs-baserte flyselskapet Samoa Air seg mer betalt for overvektige personer. Det er ikke lengre bare tung bagasje som skal koste mer.

Den nye prispolitikken har skapt en opphetet debatt på forumet til Fitnessbloggen, hvor mange har en mening om det som mange først spekulerte i var en aprilspøk. Men på nettsiden til Samoa Air kan du fortsatt lese at:

No more exorbitant excess baggage fees, or being charged for baggage you may not carry. Your weight plus your baggage items, is what you pay for. Simple.

Det mest rettferdige?

Konsernsjef i flyselskapet, Chris Langton, har ovenfor den Australske ABC forsvart det nye prissystemet med at det er dyrere å fly et tyngre fly, og mener det er mest rettferdig om alle betaler for den vekten de tar med seg på flyet.

Hvis du bestiller fly gjennom Samoa Air blir du bedt om å oppgi vekten i det du kjøper reisen. Når du så kommer på flyplassen vil de visstnok stå klar med vekten for å kontrollsjekke at vekten du oppgir stemmer.

Hva mener du om den nye prispolitikken til Samoa Air? Er det noe vi også vil få se i Norge eller er det dømt til å mislykkes? Ta debatten i forumet.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.