Norges sprekeste kjærestepar er klar til fest i Olavshallen

Emil Weber Meek og Linn Cesilie Tovås håper å nå finaleplass i Norway Open. Vi tok en prat med kjæresteparet bosatt i Trondheim.

De harde og brutale fakta:

Hvem? Emil Weber Meek Linn Cesilie Tovås
Alder 24 år 22 år
Utdannelse/jobb Profesjonell MMA-utøver Selger i klesbutikk
Aktuell som Debutant i Athletic Fitness Debutatant i bikini fitness
Sivilstatus Kjæreste med Linn Kjæreste med Emil
Klubb Kaliber FKK Kaliber FKK
Coach Gunnar Strand Jacobsen Gunnar Strand Jacobsen

Om under 48 timer står Emil Weber Meek og Linn Cesilie Tovås på scenen. I en fullsatt olavshall med plass til over 1200 mennesker skal de vise frem resultatet etter måneder på diett.

Og mens andre kjærester har ligget på sofaen hjemme og spist smågodt, har Emil og Linn holdt seg til en streng diett og prioritert å være på trening.

Men nå er dagen endelig kommet. Dagen hvor det ikke spiller noen rolle hva du har gjort før. Det eneste som betyr noe er å være i best mulig form. For Emil handler det også om å være så sterk som mulig – han skal nemlig også til pers i øvelser som dips, chins og roing.

Vi tok en prat med paret kun dager før deres første konkurranse – som debutanter.

Ikke noe problem med snickers og brokkoli

Dere er begge på diett nå, og nærmer dere deres første konkurranse – Emil i AF og Linn i Bikini. Hva har utfordringene under dietten vært? Har dere blitt kjent med noen sider med hverandre dere ikke visste om?

Vel jeg har vært på diett mange ganger før mot kampene mine, så for meg har det vært samme utfordringene som før, Say no to chocolate! Ekstra gøy å erte Linn når hun er litt diet kranky 😉

Dette er første gang jeg er på diett opp mot en konkurranse, og det i seg selv kan jo være en utfordring ettersom en ikke vet helt hva en går til, og hvordan en takler en diettsituasjon i hverdagen. Når det kommer til nye sider ved Emil, vil jeg si jeg har fått en mye bedre forståelse for hva han gjennomgår i oppkjøring mot MMA fightene sine.

Dere stiller på samme dag – om knappe to dager. Er det noen fordeler med å stille samtidig? Eller hadde det kanskje vært bedre om en fikk mye mat, være i godt humør og kunne hjelpe den andre?

En fordel ved at vi begge er på diett er at vi slipper unna situasjoner hvor den ene sitter med snickers i hånda og den andre med brokkoli. Det har selvfølgelig vært dager hvor vi begge har vært relativt tappet for energi, der krangling forekommer lettere, men igjen så er det enklere å skvære opp igjen siden vi begge vet hvor det kommer fra!

Ønsket å konkurrere på en ny arena

Emil – fra MMA til AF? Hva fikk deg på tanken til å stille i AF? Kan du bruke noe noe av det du har lært i mma i denne typen trening og konkurranse?

Alt startet med at jeg brakk armen min i den siste kampen i mai. Jeg fikk operert inn en metallplate i armen og det hadde en lang recovery tid. For at formen ikke skulle gå enda mer til helv#¤%%# ville jeg ha et mål å jobbe mot. Da er det kortere vei tilbake til buret når jeg er nærmere match vekt og har god form.

Jeg er eksplosiv, jevnt bygd med både lår og rygg, noe mange AF utøvere mangler, og er vant til ekstreme treningsmengder.

Men den største styrken fra MMA er at en konkurranse der jeg ikke kan bli knocket, slått ut, submittet eller liggnende bare blir lek for min del. Jeg har overhodet ingen nerver for Norway Open!

Hadde ikke klart seg uten kesam

Linn – Dette er din første konkurranse. Hvilke ting er det du definitivt ikke kunne klart deg uten? Nevn tre ting.

En stor del av oppkjøringen til konkurransen er dietten du gjennomgår for å komme i konkurranseform. Når søtsuget har meldt seg har jeg ofte slukket det med en blanding av mager kesam, troponin proteinpulver (sjokoladesmak) og sukrin. Denne har virkelig vært en lifesaver mot konkurransen!

Ellers har jeg satt stor pris på støtten jeg har fått fra jentene jeg stiller sammen med fra Kaliber, mammaen min og Emil, og denne opplevelsen hadde ikke blitt det samme uten. Til sist må jeg vell nevne pepsi max – kunne nok klart meg uten, men glad jeg slipper;)

Håper på finaleplass

Hvilke forventninger har dere? Er målet å delta, å komme til finalen eller kanskje vinne hele greia? Og hvem ser dere på som deres største konkurrenter?

Linn – For min del handler det egentlig mye om å pushe egne grenser og bevege seg litt utenfor komfortsonen. Rett og slett tørre å satse litt! I første omgang er derfor målet å delta, og skulle det gå bra blir jeg selvfølgelig kjempe glad for det. Kommer jeg meg til finalen blir jeg storfornøyd! Akkurat hvem jeg ser på som min største konkurrent er vanskelig å svare på. Vi er 20 stykker i klassen min og det kommer mange flotte jenter fra hele Norge. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt aller beste, og så får vi se hvordan det går.

Emil – Det er 26 jævler i klassen min, det vil si at 11 stykker ryker på fordømminga og får ikke kjøre styrke momentene. Det er jævlig kjipt å ryke på fordømminga klokka 09.00 og stå på Burgerking og krafse på ruta så de skal åpne tidligere!

Målet mitt er delt opp i flere, først og fremst komme meg forbi den første fordømminga, kommer jeg forbi skal jeg gjøre det så bra i styrke mommentene at jeg kommer meg til finalen (top 6) Kommer jeg til top 6, håper jeg at fysiken og styrkeprøvene bærer meg til en tredje plass!
Det hadde vært helt fantastisk. To av mine «argeste» konkurrenter er vel Christian Egner og Håvard Landsem, de er noen bra ringrever.

Ser fram til smågodt og sjokoladeboller

Hva gjør dere når dere ikke er på trening? Er det å ligge å kjærtegne hverandre i sofaen det går i, eller sitter dere med hver deres pc og chatter på facebook?

Det blir fort hver sin PC på facebook og blogging, men vi prøver å være flinke til og sette av tid til hverandre, og være glade i hverandre. Vi lager mye mat sammen, er på kino stort sett hver eneste tirsdag og ser alltid en episode med The Mentalist før vi legger oss.

Hva gjør dere etter konkuransen? Blir det mye fråtsing av mat hjemme, en tur på macdonalds eller kanskje det blir høy partyfaktor?

Vi gleder oss VELDIG til å kaste innpå med både smågodte og sjokoladeboller, men aller mest det at man uten problem kan spise litt ekstra om en ikke blir helt mett etter et måltid. Emil skal til NM i AF uken etterpå, så det blir bare èn dag med mye mat. Linn blir med til Oslo for å se på, så vi gleder oss veldig til å spise hotellfrokost sammen 7 oktober

Usikker fremtid i møte

Hvilke planer har dere videre? Blir dere å konkurrere igjen, eller var dette mer for å prøve seg i et helt nytt element?

Emil – Jeg skal som nevnt konkurrere i NM helgen etter Norway Open. Men om det blir noe mer Fitness etter dette vet jeg ikke. Jeg brenner mer for MMA og har enda en lang karriere forran meg! Det er ikke er lenge til ny fight og jeg må holde vekten nede og passe på å ikke miste formen. Gleder meg til å komme meg tilbake i Buret!

Linn – Akkurat om jeg skal konkurrere igjen kommer egentlig litt ann på hvordan jeg opplever konkurransedagen. Selve oppkjøringsperioden har uten tvil gitt mersmak – og blir det en gøy og givende dag nå på lørdag er det store muligheter for at jeg vil prøve meg igjen i fremtiden.

Ønsker dere å følge Emil og Linn videre, kan dette gjøres gjennom bloggene EmilWeberMeek og LinnisFitness.

Vi ønsker dem selvsagt lykke til på lørdag!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.