Cookies, 8-10 mellomstore
♦ 50 g ekte smør
♦ 45 g sukrin+
♦ 30 g (glutenfritt) havremel*
♦ 30 g bokhvetemel*
♦ 20 g fiberfin*
♦ 1 egg
♦ 20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte mørk
Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir lett gylne i kantane. Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur.
LES OGSÅ – Melkesjokoladecookies
LES OGSÅ – Havrecookies
Tips & alternativer
♦ For melkefri variant kan du bytte smør med melkefri margarin, og bruke sukkerfri & melkefri sjokolade.
♦ Havremel, bokhvetemel og/eller fiberfin kan byttes med andre meltyper, for eksempel spelt for godt resultat.
♦ Du kan også prøve deg fram med andre søtninger tilsvarande 90 g sukker, anbefaler ikkje vanlig sukrin.