Du vil aldri kunne gjette alderen til denne superspreke bestemoren

Ernestine Shepherd er et råskinn av de helt sjeldne.

shepherd

78 år gamle Ernestine fra Baltimore ble i 2010 verdens eldste kvinnelige kroppsbygger. Den superspreke bestemoren har de siste årene inspirert millioner av mennesker verden over.

Hun står opp når andre knapt har rukket å lagt seg. Og etter å ha meditert, knyter hun skolissene og løper hun en runde på 16 kilometer. Senere på dagen trener hun styrketrening i cirka 1 time og 45 minutter. Etterpå er hun personlig trener for flere klasser.

Med nesten 70 kilo i benkpress er hun sterkere enn mange av dagens ungdommer. Hun er også bevisst på hva hun spiser og forteller at hun ligger på rundt 1700 kcal om dagen og prøver å få i seg en solid porsjon grønnsaker, egg og magert kjøtt hver eneste dag.

Startet å trene for 20 år siden

Mens mange sverger til svindyre kremer og supermat, mener den superspreke bestemoren at ungdomskilden ligger i trening. Hun ønsker å være en inspirasjon til godt voksne mennesker og vise at alder ikke behøver å være noen hindring.

Selv begynte hun å trene som 57 åring etter å ha prøvd en badedrakt og var misfornøyd med hvordan hun ble seende ut. Det er med andre ord aldri for sent å starte!

En 3 år gammel video av Ernestine:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.