Ny EFSA rapport: Frikjenner Aspartam

I den endelige rapporten fra EFSA som kom ut i dag er konklusjonen krystallklar.

colazero

En omfattende gjennomgang av aspartam som EFSA har gjennomført viser at søtstoffet ikke er skadelig eller farlig. Dette er den mest grundige undersøkelsen noensinne og konklusjonen fra ekspertene er krystallklar.

Den endelige rapporten har inkludert og vurdert alle nye tilgjengelige studier, samt de innspillene de har fått tidligere. Rapporten baserer seg på rundt 30 år med forskning og viser at det er helt trygt å holde seg innenfor dagens referanseverdier. For en voksen mann gjelder cirka 7 liter lettbrus om dagen og 5 liter for en voksen kvinne.

Les også – Den store løgnen om aspartam

Men til tross for at det finnes overbevisende dokumentasjon på at søtningsstoffet aspartam er helt trygt, dukker det til stadighet opp artikler hvor innholdet tilsier at aspartam er giftig og kan føre til kreft, epileptiske anfall, overvekt, gjøre deg dum, gi dårlig hukommelse, hodepine og føre til hallusinasjoner. Lengre unna sannheten er det sannsynligvis ikke mulig å komme.

Forhåpentligvis vil denne omfattende rapporten fra EFSA få flere til å forstå at aspartam er trygt i moderate mengder. Det er derimot ingen oppfordring til å drikke lettbrus. Det sunneste og beste for helsa er vann!

Referanser

  1. http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/3496.pdf
  2. http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/130108.htm
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.