Fjern magefettet med riktig trening

Med riktig type utholdenhetstrening kan du si farvel til magefettet ditt.

hit

Det er mange grunner til å trene kondisjon. I denne posten vil vi se nærmere på hvilke metoder du skal bruke om du ønsker å redusere andelen fett og magefett.

NB: Kondisjonstrening vil ikke endre selve muskulaturen. Du former ikke muskulaturen med kondisjonstrening.

Tenker vi hovedsakelig på synlige endringer, vil kondisjonstrening ene og alene kun bidra til å fjerne fett som kan få frem den muskulaturen du allerede har. Styrketrening er det som hovedsakelig former muskulaturen. Da med så tunge vekter at du ikke klarer å løfte de mer en tolv ganger, og at de siste repetisjonene er utmattende.

 LES OGSÅ – Styrketrening for nybegynnere

Metoden som fjerner fett

For å fjerne fett, må vi bruke litt flere kcal hver dag enn vi inntar gjennom mat og drikke. Da kondisjonstrening er en veldig kalorikrevende treningsform, vil dette bidra til å øke gapet fra kalorier brukt og kalorier spist. En kcal restriksjon i kosten er nødvendig for å øke gapet ytterligere.

For og forbrenne fett anbefaler jeg høyintensitets trening.  Høyintensitets trening har en rekke fordeler.

5 fordeler med intervaller

#1 Det gir et høyt totalt energiforbruk

Selv om du forbrenner større prosentandel kalorier fra fett ved langvarig rolig kardio vil det totale energiforbruket ditt være mye større ved høyintensitetstrening. Og sammenligner du 40 min rolig kondisjon med 40 min intervall vil også total andel fett være høyere når du trener intervall.

#2 Det øker oksygenopptaket

Rolig kardio påvirker maksimalt oksygenopptak lite (Maksimalt oksygenopptak er det beste målet på din utholdende motor). En spennende studie viste at de som var godt trent, målt i maksimalt oksygenopptak kunne forbrenne fett mer effektivt sammenlignet med utrente individer. Både fettfri masse og maksimal forbrenning hadde signifikant sammenheng med maksimal oksygenopptak.

Konklusjonen var: Øk maksimalt oksygenopptak og brenn mer fett under treningsøktene

#3 Det gir høy etterforbrenning (EPOC)

En annen god studie viste at etterforbrenningen ved høyintensitetstrening opp mot 40 min vil gjøre så du de neste 14 timene kan forbrenne 200 ekstra kcal enn hvis du trener med lav intensitet

#4 Det gjør at du mister mer magefett

Fettet rundt innvollene og underhudsfettet rundt magen er ekstra sensitive for adrenalin. Når du trener med høy intensitet vil du produsere mer adrenalin enn ved roligere kondisjonstrening.

Adrenalin får hjerte til å pumpe raskere samtidig som de hjelper fettcellene til å frigjøre fettet, slik at det kan bli benyttet som energi i de arbeidene musklene. For hver enhet adrenalin som produseres frigjøres det mer magefett, enn fett fra andre steder på kroppen.

#5 Det er tidsbesparende

Det tar mye kortere tid. Varm opp i 5-10 min. Kjør en hoveddel med intervaller på 20-30 min. Trapp ned i 5-10min. Du må stå endeløse timer på elispsemaskinen eller mølla for og oppnå samme kcal forbruk.  Men velger du fortsatt det alternative går du også  glipp av effektene i punkt to, tre og fire.

Økt maksimalt oksygenopptak gir også en rekke helsegevinster du ikke får med deg ved rolig trening som en fin bonus oppå det hele om målet er å miste fett.

Tre fine intervallmetoder

Legg til 10 min oppvarming og 10 min nedtrapping.

  • 3 min høy hastighet. 3 min rask gange. 5 runder.
  • 45 sek høy hastighet. 15 sekunder hvile x 10. Tre min gange. Så en runde til med 10 like intervaller.
  • 15 sekunder løp. 15 sekunder gange. total varighet 30 minutter.

Tre ulike intervaller som alle kan gi samme gode resulterer. Du bør med fordel variere, men velg den formen som passer deg best. De siste rundene skal være så tøffe, at du ikke vil kunne ha en samtale med noen mens du holder på, kun svare med korte setninger. Sett deg mål, tren riktig og forvent resultater.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.