Sennepsvinagrette (2 porsjoner):
- 1 ts dijon sennep
- 4 ss rapsolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Bland sammen alle ingrediensene og sett til side.
Salaten (2 porsjoner):
- 150 gr rødkål
- 4 kokte egg
- 10 valnøtter
- 1/4 granateple
- 70 gr spinat
- 15 gr basilikumblader
Kutt rødkål i strimler, del egg i to og valnøtter i mindre biter. Del deretter granateple og press ut kjernene, bruk gjerne fingrene for å få dem ut hele. Legg spinat, basilikum og rødkål lagvis på ønsket tallerken. Deretter legges egg, valnøtter og granateple på og det hele avsluttes med sennepsvinagrette.
Hva er bra med denne retten?
Denne salaten inneholder blant annet vitaminer som A, B (B6 og folat), C og E. Du vil også få i deg godsaker som proteiner, kalium og omega-3. Ved å spise denne salaten vil du altså bidra til å styrke immunforsvaret, bekjempe hjerte- og karsykdommer, hjelpe kroppen i nydannelse og vedlikehold av hud og slimhinner samt hjelpe muskler, nerver og nyrer til å fungere normalt.
Les også: