Snacksen som ikke ødelegger formen

Få ting er mer avslappende og motiverende enn å kunne kose seg fra tid til annen, men ofte får man mange unødvendige kalorier i samme slengen. Det finnes dog ting man kan kose seg med som ikke involverer seleri og som atpå til får deg til å virke litt mer normal ovenfor dem som ikke er like opptatt av trening og kosthold.

o-POPCORN

Popcorn er for mange av oss det som kan være redningen! Ikke bare er det faktisk overraskende sunt med både fiber og mange næringsstoffer, det er også kalorifattig med kun drøye 150 kcal på 50 g. I utgangspunktet…

I forbindelse med at jeg selv var på utkikk etter noe jeg virkelig kunne kose meg med uten å være bekymret for å sprekke på kaloriene har jeg testet litt rundt hvordan man skal få den gode smaken vi er vant til fra kino og micropopcorn – for seriøst…hvem vil vel spise tørt popcorn uten smak? Det er sikkert noen av dere der ute, men for min egen del skal det enten være skikkelig salt eller ha masse annen god smak.

Popcornmaskinen er alfa og omega

Første steget på veien er en god popcorn-maskin. Microbølgeovn fungerer også til å poppe med, men det tar alt for lang tid og undertegnede kan skrive under på at ting faktisk kan brenne opp i microen. Spesielt når man har så lite mat i som popcorn blir, for her kan man faktisk spise seg ganske mett på bare 50 g. De fleste maskiner trenger fett i en eller annen form for å ikke brenne fast ting. Kan anbefale popcornmaskinen fra enklere liv. Den er liten, lekker og lager popcorn på langt kortere tid enn microbølgeovn. Og så er den faktisk ganske rimelig priset. Og den starter ikke noen brann. I hvert fall ikke uten god hjelp…

Du kan enkelt få smak på popcornet

Andre steget er å få smaken til å sette seg på kornene, for det er lite tilfredsstillende å spise seg gjennom en bolle med isopor når all den deilige smaken ligger igjen på bunnen av bollen. Jeg har testet litt og oppsummert funnene mine i et annet blogginnlegg. Kort fortalt har man tre gode porsjoner, hver med litt forskjellig resultat.

  1. Bruk formfett på spray, så strø på det du vil ha til smak: Ulempen er at det blir noe mer kalorier, men det skal veldig mye til før popcornet blir mykt og ekkelt.
  2. VELDIG lett spray med vann, så strø på smak: Ulempen er at man ikke skal være så veldig uheldig før popcornet blir mykt, men med litt eksperimentering fungerer det veldig fint. Fordelen er at vann er kalorifritt så det er i hvert fall ikke det som ødelegger sommerformen.
  3. Ha det som skal gi smak i en liten skål og tilsett LITT vann/fett/olje. Her skal ikke ting bli til en grøt, men det skal så vidt bli fuktig. Tilsett litt og litt og rist det inn til du får ønsket smak. Fordelen er at denne teknikken setter smak på omtrent alle kornene, i motsetning til de to andre. Ulempen er egentlig bare at det kan være lett å bli litt overivrig og gi for mye smak. Slik jeg gjorde med hvitløk. Jeg hadde faktisk ikke tenkt å spise hvitløkspulver med et hint av popcornsmak…

Det er mange andre ting man også kan bruke til smak, og det er kun fantasien som setter Popcornbegrensninger. Salt er jo alltid en slager, men hva med chili-flak? Kanskje karamell frister, så rist inn litt Walden Farms karamell-dip. Har du prøvd med parmesan? Det kan anbefales! iHerb har også, som vanlig, mye annet snacks vi ikke får tak i her hjemme. Ta en titt på hvilke popcorn-krydder de selger. Mulighetene er i hvert fall mange!

Med det får jeg ønske en god kveld, og en fin helg når den kommer – med masse popcorn og god samvittighet! :)

LES OGSÅ – Lasagne du kan spise deg stappmett på, med god samvittighet

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.