Du trenger
70 g (glutenfri) havregryn
100 g usalta cashewnøtter, evt. andre nøtter
30 g cocosa, evt. ekte smør
40 g sukrin gold
20 g sukrinmelis
En skvett vatn, ca. 0,2 dl
1 ss honning eller yaconsirup
1 ts maldonsalt
1/2 ts kanel
♦ Rist nøttene og havregrynene i ei tørr steikepanne på middels varme. Det skal begynne å lukte litt godt og bli gylnere i fargen.
♦ Ha cocosa i en liten kjele sammen med vatn, sukrin gold, sukrinmelis og honning. La det få eit lite oppkok og smelte godt sammen. Ha over i en bakebolle.
♦ Vend inn nøtteblandinga og maldonsalt med en slikkepott. Ha blandinga over i en liten form/matboks med matpapir. Avkjøl i kjøleskap.
♦ Etter noken timer til avkjøling har nøttekubene satt seg og blitt sprø. Da er det berre å skjære eller knekke dei opp i passelige biter. Oppbevar i lufttett boks eller pakk inn i bakepapir.
Tips/alternativer
♦ Uten nøtter: bytt cashewnøtter med gresskarkjerner, pinjekjerner eller solsikkerkjerner.
♦ Salt&søtt: dropp maldonsaltet om du ikkje ønsker dei i kombinasjonen av salt&søtt, men det er utrulig godt – så det anbefalast!
Miks og triks med ulike nøtter, ingredienser og smaktilsetninger. Kva med mørke sjokoladebiter? Rosiner? Tørka frukt? Ta utgangspunkt i oppskrifta og ag din egen variant!
Les også: