Heimelaga, sukkerfri sjokoladefudge

Ei oppskrift som både er rask, enkel og ikkje krever for mange ingreidenser. Den får en ekte fudge konsistens og smaker himmelsk!

IMG_0488Du trenger
2 dl vikingmelk*
40 g sukrin gold
10 g ekte smør
En klype salt
20 g sukkerfri, mørk sjokolade

* med vikingmelk meines usøtet, kondensert melk på hermerikkboks. Du kan evt. bruke kremfløyte eller laktosefri fløyte. 

Framgangsmetode
Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar lengre tid, men vil også variere.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Hell massen over i silikonformer og la den avkjøle seg i frysaren, dette tar rundt 1-2 timer. Vend sjokoladefudgen forsiktig ut og oppbevar i kjøleskap – dei kan også stå vekesvis i fryseren, men tin dei litt før servering.

IMG_0494Tips for variasjon:
Ha hakkede nøtter, kjerner eller sjokoladebiter i formen før du vender massen over. Min favoritt er sjokoladefudge med salte nøtter, både for smaken og crunchen sin del.

IMG_0756Oppskrifta gir 10-15 fudge, litt etter kva silikonformer du bruker eller kva størrelse du skjær dei opp i. 

IMG_0485Lykke til – håper fleire vil prøve seg på desse godbitane!

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.