De 15 beste gratisappene for trening, kosthold og helse

Disse programmene har alle et mål om å gjøre det enklere for deg å trene og leve sunt.

app

Markedet bugner over av praktiske og funksjonelle programmer for iphone og android. Vi har sett nærmere på 15 av de mest populære gratisprogrammene og gir deg her en enkel oversikt over noen av de beste.

Savner du noen på listen? Bruk kommentarfeltet og del dine erfaringer med oss.

Treningsprogram, loggføring og diverse

Endomondo sports tracker

unnamedI sitt segment er Endomondo er den mest populære appen for sykling, løping, gange og distansebasert aktivitet. Her kan du måle blant annet tid, distanse, fart og antall kalorier forbrent under treningsøkten.

Sjekk ut programmet her

 

runtastic

runtaDette programmet lar deg måle distansen, hvor mye kalorier du har forbrent, samtidig som du kan måle fremgangen din. Den finnes også i versjoner for rask gange, løping og diverse vintersportaktiviteter.

Sjekk ut programmet her

 

Jefit PRO

jefitJeFit programmet er utviklet for personer som trener styrke og som ønsker å ha kontroll over treningen sin. Det er etter hvert godt utviklet og inneholder stort sett de funksjonene man måtte ønske seg som treningsentusiast. For mange er den tradisjonelle treningsdagboken på vei ut, til fordel for denne typen program.

Sjekk ut programmet her

tv2 sporty

sportyMed TV2 sporty-appen kan du registrere treningsturen din på kartet med tid, lengde og høydemeter. For hver kilometer får du beskjed om tempoet ditt. Du har også muligheten til å lage din egen treningsdagbok på nett med profesjonelle program, tilpasset ditt nivå, vektdagbok og forum hvor du kan spørre eksperter om råd og tips.

Sjekk ut programmet her

Stronglifts

Stronglift er et enkelt, pent og effektivt program som lar deg ha god kontroll på treningsøktene dine. Du har blant annet muligheten til å legge inn hvor lange pausene mellom seriene skal være, du får hele tiden beskjed om hva du skal gjøre, i tillegg til at du kan legge inn notater etter hver treningsøkt. Programmet blir hyppig oppdatert og videreutvikles stadig.

Sjekk ut programmet her

Fitocracy

fitocracyFitocracy er en morsom og utfordrende app som gir deg poeng for prestasjonene og treningsøktene dine. Du vil også kunne få beskjed om utfordringer som gir deg ekstra poeng. Programmet lar deg også delta i et nettsamfunn hvor du kan konkurrere med andre om å få høyest mulig poengsum. Programmet er motiverende og svært populært.

Sjekk ut programmet her

Nike training club

nikeNike sitt treningsprogram gir deg din egen personlige trener, og kommer med 114 ulike treningsøkter. Du får detaljert instruksjon og lyd på øret som forteller deg hva du skal gjøre. Du har også muligheten til å dele treningsøktene dine med andre. Treningsøktene varer fra 15 til 45 minutter og du har samtidig muligheten til å måle fremgangen din.

Sjekk ut programmet her

pull ups

ppHvor mange pull ups ønsker du å klare? 10, 15, 20 eller 25? Denne appen er genial for deg som ønsker å bli sterkere i pull ups. Det krever riktignok at du har muligheten til å trene pullups jevnlig, så kjøp deg en stang du enten kan montere i dørkarmen eller på veggen. Programmet vil hele tiden fortelle deg hva du skal gjøre for å nå målet ditt.

Sjekk ut programmet her

pushups

pushupsHvor mange pushups ønsker du å klare? 10, 15, 20 eller 25? Denne appen er genial for deg som ønsker å bli sterkere i pull ups. Programmet vil hele tiden fortelle deg hva du skal gjøre for å nå målet ditt. Avhengig av prestasjonene dine vil også den videre utviklingen bli tilpasset. På den måten kan du nå målet ditt i det tempoet du selv behersker.

Sjekk ut programmet her

1 rep max kalkulator

rmLurer du på hva maksen din er i benkpress, knebøy, markløft eller en annen øvelse? Ved å legge inn antall repetisjoner og belastningen du klarer vil programmet kunne estimere seg fram til hva maksen din er. Høyest presisjon vil det være om antallet repetisjoner ikke overstiger 12.

Sjekk ut programmet her

Diverse kosthold og helse

næringsinnhold

naaDette programmet lar deg søke i over 1000 vanlige norske matvarer og drikker. Programmet er supert for deg som er på diett, eller som ønsker å vite hvilke næringsstoffer som er i maten. Du kan enkelt søke deg fram til matvarene og regne ut hvor mye næringsstoffer de inneholder. Programmet baserer seg på Matvaretabellen fra 2006.

Sjekk ut programmet her

slutta

llDette programmet skal hjelpe deg å slutte med røyk eller snus og fungerer som din personlige hjelper og motivator. Den gir tett oppfølging, samt råd, tips og fordeler du kan oppnå med å slutte. Du vil få daglige motivasjonsmeldinger, en oversikt over hvor mye du kan spare på å kutte ut, oversikt over giftstoffer og informasjon om konsekvensen ved tobbaksbruk.

Sjekk ut programmet her

calorie counter

kokoDenne kalorimåleren oppdateres ofte, er svært praktisk og populær. Programmet lar deg følge en individuell plan for vektnedgang hvor du kan legge inn blant annet vekt, mengde kroppsfett, midjemål, osv. Den har også over 400.000 ulike matvarer i databasen og lar deg legge inn kommentarer etter hver dag.

Sjekk ut programmet her

middagsplanleggeren

middagMed dette programmet hevder REMA 1000 at de har gjort det enklere å planlegge og handle inn middager til familien. Og med å planlegge ukens middagskjøp kan du spare både tid og penger. Med stjernekokker vil du finne mange spennende og velsmakende oppskrifter. Den beste funksjonen er kanskje det at du til enhver tid vet hvor mye middagen vil koste deg.

Sjekk ut programmet her

bama

bamaMed dette programmet skal det være enkelt å lære seg å like sunn mat. Over 100 familier har testet 9 av våre mest brukte grønnsaker gjennom 45 ulike tilberedninger. Disse er utarbeidet av dyktige poenger og har fått poeng etter hvor godt det smakte. Et smaksbarometer vil vise deg resultatet for hver enkelt tilberedning.

Sjekk ut programmet her

Sjekk ut flere gratisprogrammer hos Google Play. Mange av programmene finnes både til android og iphone. Søk opp programmet på Google om du er usikker på om du kan få det til din mobiltelefon.

Fortell om dine erfaringer med disse programmene i kommentarfeltet

 

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.