Iskalde kaloribomber du bør kjenne til

Sommer betyr ikke bare sol og høye temperaturer. Det er også høysesong for iskalde kaloribomber som milkshake, iskaffe, smoothies og brus.

bilde

Advarer mot kaloribomber: I dagens utgave av VG Nett+ advares det mot de iskalde kaloribombene. Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius ved Bramat.no uttaler til nettstedet at kalorimengden i slike produkter kan regnes som et lite måltid i seg selv.

Verst ut i VG sin store sommertest er Cocio sin Cappuccino milkshake med hele 100 kcal per dl. Tine sin iskaffe brasil følger like bak med 86 kcal per dl. Tine sin sjokolademilkshake er heller ikke å kimse av med sine 77 kcal per dl. Da er det tross alt litt bedre å heller ta seg en Sunniva Appelsinjuice med 46 kcal per dl, eller en Red Bull med 45 kcal per dl. Skal du ha deg en Coca Cola så havner du på 42 kcal per dl, mens en Ringnes pilsner gir 40 kcal per dl.

Les også – Kalorier i flytende form er verst

Mengden avgjør

Kaloriverstingen med 100kcal per dl.

Flytende kalorier metter ikke bare mindre: Det er også lett å glemme at disse kaloriene også må iberegnes kaloriregnskapet. Selv om ikke alle må telle kalorier, er det viktig å forstå at disse drikkene på langt nær er kalorifrie eller ikke har den samme innvirkningen på kroppsvekten som fast føde.

Men som alltid – det er viktig å bruke sunn fornuft. Et glass brus trenger ikke gjøre noe som helst med midjemålet, men i store mengder vil dette selvsagt kunne ha en svært negativ innvirkning på midjemålet og helsen.

Å unne seg en is, en smoothie eller milkshake i sommervarmen er ingenting å fraråde, men mange bruker dette for å slukke tørsten, enten det er fint vær, dårlig vær, og gjerne som erstatning for vann. Enten alene eller sammen med mat. Da blir det fort for mange kalorier.

Listen i sin helhet

Produkt Kcal / dl
Cocio Cappuccino Milkshake 100
Tine iskaffe Brasil 86
Froosh Smoothie ananas, banan, kokosnøtt 84
Tine milkshake Sjokolade 77
Starbucks Seattle latte 70
Starbucks Frappuccino 64
Sobersby cider 63
Frisk smoothie 62
Cicio ice coffee milk espresso 60
Calsølille smoothie Blåbær og bringebær 60
Valsølille smoothie ananas og mango 60
Burn Intense Energy 57*
Monster Energy 48*
Solrik Appelsin 48
Frisk eplejuice 48
Sunniva Appelsinjuice 46
Red Bull energidrikke 45
Snapple kudding kiwi strawberry 44
Coca Cola 42
Solo 41
Ringnes Pilsner 40
Mer Juice Eplejuice 40
Hansa Pils 38*
Limo Limonade Rosa grapefrukt 37
Tine isTe Sparkling guava 37
Noisy juice og kullsyrevann 35
Nestea Peach 32
Hansa Pilsner Lite 28*

* = Disse produktene er lagt til den opprinnelige listen til Vg+

Hva er din sommer-favoritt i varmen? 7 Svar

Referanser

  1. Iskalde kaloribomber. VG Nett+
Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.