Jeg starter på mandag

Ingen har dårlig tid, men mange av oss har mange dårlige unnskyldninger og uvaner. Det er disse som ødelegger for oss.

Den samme setningen har gått igjen mandag etter mandag. Hver måned er fylt opp med bursdager, sammenkomster, slitne dager, dager med mye og gjøre. Igjen og igjen, uke etter uke starter vi hver mandag. Kjenner du deg igjen?

Hverdagen er fylt opp med gjøremål. Vi har ikke tid. Sannheten er at vi bruker mer tid på unnskyldninger for å ikke leve en sunn livsstil enn vi hadde brukt for å skape en sunn livsstil. Hvor mange ganger har du sagt til deg selv « Til mandagen skal jeg virkelig starte»? Still deg selv det spørsmålet, gå inn i deg selv. Jeg er overbevist om at du kommer til å bli skrekkslagen av seg selv og unnskyldningene dine.

Ikke start på mandag. Start i dag, akkurat denne dagen er dagen for en ny start. Denne dagen er dagen hvor du skal starte på reisen mot å nå drømmene dine. Du er ikke redd for en forandring til det bedre, men uvanene dine derimot er det. Hvis du skal lykkes med å nå dine drømmer, nå dine mål må du erstatte de dårlige vanene med de gode vanene. De nye og gode vanene må repeteres hver eneste dag og hver eneste uke for at du skal kunne lykkes.

Baby steps

De fleste mennesker som ikke lykkes har en uvane. Det er en vane for å gape over for mye på samme tid. Start i det små, lag deg små mål. Du skal endre få vaner om gangen.

Skriv ned målene dine. Når du har tatt deg tid, og har skrevet ned målene, så vil jeg du virkelig skal kjenne på følelsen du kan komme til å få når du når akkurat det målet.

Se for deg målet og føl at du har nådd målet. Skriv ned hver følelse som kommer til deg, og les disse følelsene hver eneste dag.

Bestem deg

Bestem deg for EN dag, ikke hver mandag. Start gjerne på en onsdag. Ved å starte på en onsdag bryter du med den gamle uvanen som hele tiden forteller deg at du skal starte på mandag. Dagen du bestemmer deg for skal være synlig for deg hver eneste dag frem til akkurat den dagen.

En livsstilsendring tar tid, husk det! Men du har bestemt deg for at i dag så starter du! Lag deg en motivasjonskalender. Hver eneste dag du når målene, hver eneste dag du endrer dine uvaner skal krysses av.

For hver gang du ikke klarer å kjempe mot dine uvaner så skal også dette dokumenteres. Jeg vet at du vil ha flere dager hvor du lykkes enn dager hvor du ikke lykkes. Følelsen du får for hver dag du lykkes bringer du videre med deg til en ny dag med mestring. Du får se hver eneste dag at dine gamle uvaner blir til nye gode vaner.

Planlagte belønninger

Sett pris på hva du klarer å oppnå. Belønning for en god innsats gir ofte en stor motivasjon til videre satsning. Du kan unne deg mindre premier som en spisedag en dag i uken, og større premier som en ting du har ønsket deg lenge. Med denne måten har du noe å se frem til, og kanskje disse premiene får deg til å satse enda hardere enn planlagt.

Den tid, den sorg

De fleste mennesker har et travelt liv. De fleste mennesker har en stor uvane, denne uvanen er ordene «Jeg har ikke tid». Alle mennesker har tid. Alle mennesker har også prioriteringer, og disse prioriteringene er det vi selv som står for.

Ligger du kanskje og ser på tv på sofaen i 60 minutter hver kveld? Du er sliten etter jobb og orker ikke tanken på å skulle ut å gå en tur. Unnskyldningen «jeg har ikke tid» er nå blitt til en annen unnskyldning, «jeg klarer ikke prioritere drømmene mine».

Det er ingen hemmelighet at et hvert mål krever tid, det krever en innsats, det krever at du prioriterer akkurat det målet. Prioriter målene dine i hverdagen, prioriter å være fokusert og målrettet, prioriter å gi ditt mål den tiden det trenger. Gir du målet ditt akkurat disse tingene, vil du igjen klare å forandre dine uvaner. Du ligger ikke lenger å ser på tv i en time hver kveld, du er ute å går tur i frisk luft. Og du går ned 0,5kg på vekta hver uke.

Ikke bare drøm drømmene dine – lev dem

Det handler om planlegging, struktur, vilje og pågangsmot. Det handler om å bryte med dine gamle uvaner, hver eneste time, hver eneste dag, hver eneste uke. I hvert eneste valg du tar i livet ditt. Du tar valg hver eneste dag. Tenk over disse valgene, og velg utifra dine egne drømmer.

Du kan nå drømmene dine om du bestemmer deg for at de ikke lengre bare skal visualiseres. Start i dag, ikke start på mandag. Uvanene dine har ikke vondt av å få sparken, til fordel for de gode vanene dine. Det er du som bestemmer over ditt liv, ikke klokka på veggen.
Start på tirsdag, istedet for mandag.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.