Kalorier i populære drinker

Kjenner du til hvor mye kalorier et glass vin eller en halvliter pils inneholder?

drink

Det skal være lov å kose seg, også når man går ned i vekt. Å ta seg en tur på byen med venner en gang i blant, vil aldri være forklaringen til hvorfor du har bilringer på magen. Dette gjelder spesielt om du klarerer å moderere deg litt, for man må nødvendigvis ikke drikke seg fra sans og samling hver gang man skal finne på noe.

De beste og verste drinkene

Men så er det store spørsmålet – hva skal man drikke når man først er på byen? Lønner deg seg å drikke drinker, vin eller øl? Du bør først som sist lære deg at du bør styre unna de ”ihjelsukrede” drinkene.

Margarita, mudslide, pina colada og mojito er svært energirike, og du skal ikke veldig mange slike, før du har dekket energibehovet ditt for de kommende 24 timene.

Holder du deg derimot til rødvin og hvitvin (ca 100 kcal / 1 glass) eller noen halvlitere øl (200 kcal / 5 dl) så kommer du straks bedre fra det. Enda bedre blir det, om du følger disse kjørereglene for hvordan du skal legge opp byturen.

Nedenfor skal vi se litt nærmere på hvor mye kalorier en del kjente drikkevarer inneholder:

Drikke Energiinnhold pr glass
2,5 dl brus 103 kcal
2,5 dl sukret saft 113 kcal
2,5 dl eplenektar 113 kcal
2,5 dl appelsinjuice 105 kcal
1,5 dl rødvin 100 kcal
1,5 dl tørr hvitvin 100 kcal
5 dl øl 200 kcal
4 cl cognac 130 kcal
4 cl likør 150 kcal

Tallene er lånt fra Melk.no

Du bør også kjenne til følgende skrekk-eksempler:

Drikke Energiinnhold pr glass
Strawberry daiquiri 220 kcal
Mojito 242 kcal
Mint julep 472 kcal
Pina Colada 650 kcal
Mudslide 820 kcal
Margarita 850 kcal

Tallene er lånt fra Newsweek.com

De enkle er ofte det beste

Det finnes mange måter å redusere energiinntaket sitt på, når man skal ta seg en fest. Det aller enkleste er å be om om at det brukes light-brus der det er mulig.

Det beste trikset vil uansett være om du holder deg til øl og vin – som det også tar litt lengre tid å drikke opp, enn drinkene som mange tømmer i seg som vann etter en lang fotballkamp.

Ha en fortreffelig og passe sunn bytur! 27 Svar

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.