Kamilla løftet seg til norgesrekord med 170 kg i markløft!

Kamilla Kolvig er kanskje ikke så stor, men hun er norges sterkeste markløfter i -63 kg-klassen!

KamillaK_norgesrekord

Kamilla Kolvig deltok i helgen på regionsmesterskapet i utstyrsfritt styrkeløft hvor hun løftet seg til gull i åpen klasse!

Kamilla har tidligere løftet i -72 kg klassen, men denne gangen ble hun enig med sin coach, Fredrik Kvist Gyllensten, om at hun skulle prøve å komme seg ned i -63 kg klassen for å prøve seg på norgesrekord i markløft. Dette resulterte i en vektnedgang på 13 kg fra 10. April til innveiingen et halvt år senere.

LES OGSÅ – Markløft – hvorfor og hvordan

Norgesrekord

Denne helgen spikret hun rett og slett norgesrekorden i markløft med hele 170 kg! Det er helt vanvittig løfting av en liten jente på 63 kg.

Hun endte også opp med 62,5 kg i benkpress og imponerende 130 kg i knebøy, som sammen med markløften resulterte i beste løfter på wilkspoeng i åpen klasse.

Se film av det enorme løftet her:

Vi har selvfølgelig tatt oss en liten prat med gull-jenta.

Hvilke forventninger hadde du før konkurransen?

Mest av alt var jeg spent på hvordan vektreduksjonen skulle påvirke prestasjonen. Jeg hadde håpet på mer i både knebøy og benkpress, men det gikk ikke denne gang. Sisteløftet i benkpress hørte jeg aldri signalet på pga. støy, så det var litt kjedelig. Hovedmålet var likevel å få godkjent minst én knebøy og benkpress, for å sette markløften til slutt. 170 kg følte jeg meg sikker på, og hovedtanken var at det var akkurat det løftet jeg dro dit for.

Hvordan føles det å ha tatt norgesrekorden i din vektklasse?

Det føles BRA! Mestringsfølelse til de grader, både for at det ene løftet gikk, men også for at hele prosessen, med både trening, kosthold, søvn, og alt annet har funket. Kjempegøy!

Hva er planene framover?

Planen er å bli sterkere. Flinkere og sterkere. Planen er også å holde seg vektstabil, prøve å ikke få flere sånne ville idéer som jeg fikk i våres, slik at jeg kan gå inn i neste stevne med litt mer futt i kroppen. Jeg er ikke så glad i oppkjøringsprogram, så nå blir det godt å være tilbake med tung trening igjen. Det har jeg gledet meg veldig til! Neste store stevne blir over nyttår. Tallmål er allerede satt, og jeg er skikkelig motivert for å legge inn arbeidet! Sulten på tyngre løft.

 

Fitnessbloggen gratulerer Kamilla med fantastisk løfting og ser fram til å se hva hun får til neste konkurranse! :)

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.