Kommer Apple til å revolusjonere helsen din med iOS 8 og iWatch?

Når et av verdens største og mest innovative selskaper satser på helse er det verdt å følge med.

Apple

Det har lenge gått rykter om at Apple jobber med en såkalt smartklokke under navnet iWatch, uten at det i seg selv har virket veldig spennende å kunne se hvem som ringer, eller få Facebook-varslinger på armen din. Men, mye tyder på at Apple har langt større planer. Som kjent pleier Apple å stille med tung innovasjon innenfor alle industriene de tar tak i, og det er neppe mange som i dag kan se for seg et liv uten iPhone, eller en annen moderne smartmobil. Som forøvrig kom for bare 7 år siden.

Nike-FuelBand-FitBit-Jawbone-Up-More

2014 er året da alle teknologifirmaer i verden lanserer fitnesstrackere som kan måle alt fra kaloriforbruk til hvor mye du drømmer (om fiberhusk) hver natt. Nike har lenge vært på banen med FuelBand, Under Armour har kjøpt opp teknologi, og en drøss med andre firmaer du ikke akkurat får følelsen av at blir drevet av fitnessfolk har stolt vist frem sine nye trackere. Mye spennende lovnader, men så langt er mesteparten avanserte skrittellere som blir brukt i noen uker, før man går lei av å lade og de havner i kontorskuffen.

Men hvor blir det av Apple i den nye bransjen alle tilsynelatende satser på, og hva har de planlagt? Det finner vi snart nok ut av. De nyeste iPhone og iPad har allerede fått en egen microchip for å hele tiden kunne spore hvor mye du beveger deg, og det siste året har det også kommet frem at Apple har ansatt en drøss med helse- og treningseksperter for å jobbe med programvare, samt flere personer som tidligere har jobbet på produkter som Nike FuelBand.

m7

Denne chippen har du i lomma hvis du eier en iPhone 5s

I forrige måned hadde flere av Apples toppledere møte med US Food and Drug Administration for å diskutere «mobile medical applications», som igjen har ført til nye rykter om hva de planlegger fremover.

Kilder har sagt til den store siden 9 to 5 Mac at Apple i iOS 8 kommer til å inkludere en app med kodenavnet «Healthbook» som skal kunne følge med på og lagre informasjon om hvor langt du har beveget deg, og hvor mange kalorier du har brukt på det. Den skal også kunne programmeres for å gi brukere informasjon om når de må huske å ta medisiner.

cyborg

Ikke noe revolusjonerende med å måle aktivitet alene, men iWatch ryktes å ha flere avanserte sensorer, og kilder peker på at du også etterhvert skal kunne følge med på blodtrykk, væskenivå i kroppen, puls, og potensielt andre data som glukosenivå. Hvordan blir det når det piper fra en klokke på armen din hver gang du har spist for mye sukker og det syntes på blodnivåene dine? Når vi kommer så langt har vi rett og slett en feedback loop som gjør det betydelig enklere å korrigere vår egen potensielt skadelige adferd.

Det er lett å forstå hvordan nyskaping fra Apple kan revolusjonere enda flere områder av livene våre, men det som er minst like spennende er at det vi nå ser kanskje er det første vesentlige skrittet mot å koble kroppen vår direkte til teknologi og internett.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.