Kritisk til slankedietten 5:2

ifølge VG har 5:2-dietten tatt både USA og England med storm, men Fitnessbloggen er kritisk til den såkalte super-dietten.

52

5:2-dietten sier at du skal spise som normalt 5 dager i uken, mens du på to utvalgte dager skal holde deg til 500 til 600 kalorier om dagen for hhv. kvinner og menn. Dietten har blitt veldig populær i England etter en dokumentar på BBC, og nå har den også blitt kjent for oss nordmenn.

Oppdatering 2. jan 2014. Se dokumentaren om 5:2-dietten hos NRK: Schrödingers katt: Spise, faste – leve lenger

I gårdagens papirutgave av VG var blant annet ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius i Bramat.no, Lege og kostholdsekspert Fedon Lindberg og Fitnessbloggen intervjuet om dietten.

Cathrine fortalte at hun ikke så på dietten som farlig, men hadde heller ingen tro på at den var noe bedre enn hvis man forholder seg til et normalt, sunt kosthold.

Fedon har liten tro på at den vil få særlig fotfeste i Norge og likestiller den med andre sensasjonsdietter som har kommet og gått de siste årene. Fedon påpeker videre at den rent ernæringsmessig ikke har noen fordeler.

– Selv om kroppen ikke nødvendigvis tar fysisk skade av å begrense maten litt i perioder, kan jeg si det helt sikkert at flere av dem som følger dietten vil utvikle et veldig uheldig forhold til mat. Når fokuset er på sykluser med fasting og «spis hva du vil» så kan veien for noen være kort til spiseforstyrrelser og overspising, sier Espen Espelund til VG.

Også filosof og psykoterapeut Lin Olderøien Elvegård er kritisk til dietten.

– En nærliggende konsekvens av å spise på denne måten er at man lager seg et uheldig mønster i forhold til mat. For disponerte vil dette nærmest være å be om et vanskelig forhold til mat. Jeg tror også at denne typen dietter veldig fort kan gi et usunt stressforhold til mat, noe som på sikt kan trigge overspising, uttaler hun til Fitnessbloggen.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.