Hyllest – Sterke kvinner beholder sin feminitet

Det finnes mange gode eksempel på at jenter som trener tungt, blir sterkere og bygger muskler, beholder sin feminitet.

postbilde

Foto: Jacqueline Dahlstrøm (22), Lene hansen (30), Janne Krohn (38) og Camilla Hoel (28).

Feminine: Kvinner som trener styrketrening og blir sterkere beholder sin feminitet. Både teori og praksis viser at det stemmer.

I teorien er det ingenting som tilsier at kvinner kan bli som menn, selv om de trener styrke og blir veldig mye sterkere. «Marit Bjørgen!» roper noen, men husk at hun har gener i verdensklasse. Hun har i tillegg trent tungt og klokt i et helt liv. Det sier seg selv at man ikke kan sammenligne seg med verdens beste kvinnelige skiløper. Eller andre verdensmestere, uansett idrett.

Men altså…

Vi kvinner produserer kanskje 5 prosent av den testosteronmengden  en mann gjør. Det alene er nok til at vi aldri blir som menn. Og om du fortsatt er usikker, så kan du se hva som skjer med kvinner som trener tung styrketrening. De beholder sin feminitet, samtidig som de får bedre selvtillit, økt mestringsfølelse, sammen med bedre mental og fysisk helse.

Denne artikkelen er en hyllest til alle dere jenter som trener styrke, blir sterke og viser til dem rundt dere at man ikke blir mann av å trene tunge knebøy, markløft, benkpress eller hva det måtte være. 

4 bevis: Sterke jenter kan være feminine

Vi har en tendens til å skryte av de som ligner mest på oss selv og kritisere de som ligner minst. Og jo mindre noen ligner, jo mer kritiske er vi. Spesielt om vi kan boltre oss på facebook, eller enda bedre; anonymt. Da er mobbing og hetsing plutselig helt greit. For det er kjempeviktig at personen på bildet ikke tror noe positivt om seg selv…

Om du ikke har noe fint å si, hvorfor skal du på liv og død si noe? Hvorfor skal alle være like eller alle ha de samme ambisjonene og drømmene som deg? Riktig. Nedenfor er det et knippe fitness-jenter som viser at man fint kan trene tung styrketrening og forbli awesome…

LES OGSÅ – Trener du som en mann, vil du se ut som en gudinne

1. Jacqueline Dahlstrøm (22)

Er aktivt konkurrerende i Body Fitness, veier 60 kilo og har en personlig rekord på 125 kilo i knebøy. Det forhindrer ikke Jacqueline å være feminin så det holder. Jenta kan skilte med flere gode plasseringer, blant annet en 2. plass fra NM 2013.

jac22

Til venstre er Jacqueline i det som kalles «sceneform» med en fettprosent det kanskje er mulig å holde i 1 til 2 uker om gangen, før fettprosenten gradvis går oppover. I kombinasjon med den påsmurte selvbruningskremen er det ikke overraskende at utenforstående reagerer. Men Jacqueline har stort sett en fettprosent innenfor «normalen» (utenom konkurranse), trener, er veldig sterk og veldig feminin.

2. Lene Hansen (30)

Er aktivt konkurrende i Athletic Fitness, veier rundt 60 kilo og kan skilte med 2x kroppsvekt i markløft og kjører flere repetisjoner med 32,5 kg ekstravekt i dips-beltet. Dette må vel bare bety at Lene har mistet alle feminine trekk og ser ut som en gorilla? Nei, lengre unna sannheten er det ikke mulig å komme. En av norges beste i Athletic Fitness er feminin så det holder!

lenehansen

 3. Camilla Hoel (28)

Er aktivt konkurerende i Body Fitness og kan skilte med flere gode plasseringer, blant annet 3. plass fra Norway Open (2012) og 4. plass i NM (2012). Camilla har forstått betydningen av å være sterk, uten at hun er noe mindre feminin av den grunn. Styrkemessig kan hun vise til cirka 2x kroppsvekt i markløft, 1 repetisjon på 30kg ekstrabelastning i pullups, 12 repetisjoner på 60 kilo i benkpress osv.

camhoel

 4. Janne Torstensrud Krohn (38)

Janne er 38 år og 2 barnsmor, men forstår likevel viktigheten av å holde seg i god fysisk form. Hennes store iver for trening har gjort det mulig for henne å konkurrere aktivt i Body Fitness og det med svært gode prestasjoner, blant annet flere NM gull og sølv fra Nordisk Mesterskap.

krohn

Foto: Faksimile / T.v: John Gjertsen

På styrkerommet trenes det tung styrketrening med fokus på å bygge muskler. Janne trener strake markløft og knebøy med 80 kilo på stangen uten at det har ødelagt noe for det feminine. Kroppen hennes står ikke noe tilbake for jenter som både 10 og 20 år yngre og er derfor et flott eksempel på at alder ikke er noen hindring.

Reaksjoner på sceneformen

Man kan ikke forvente at hele Norges befolkning synes at jenter innsmurt i flere lag brunkrem med mange lag sminke over seg er den ideelle «looken», men det er langt fra der til å komme med ufine kommentarer, å påstå at de ser ut som menn, ikke er feminine eller andre usaklige påstander folk velger å slenge ut av seg.

Husk at sceneformen til disse fitness-jentene er en form de velger å ha i noen få uker og baserer seg på en fitness-konkurranse, ikke en skjønnhetskonkurranse. Resten av året har de bare flott sprettrumpe, stramme overarmer, ganske flat mate og ser awesome ut. Kanskje ikke helt prikk lik deg, men vi skal ikke være like. Det hadde blitt gørr kjedelig. Prøv å vær en bedre versjon av deg selv du også. Om du tørr…

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.