Ingredienser (2 porsjoner)
- 1.5 løk
- 3 – 4 cm ingefær
- 1 kg kyllingben (ca 2 skråg)
- 0.5 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 stk hel kanel
- 1 stk stjerneanis
- 2 stk hel kardemomme
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts fennikelfrø
- 1 ss fishsauce
- tilbehør*
Fremgangsmåte
- Sett ovn på 200 grader.
- Del løk og ingefær i mindre biter (behold skrellet på, men skjær vekk om det er urenheter som f. eks jord). Stek i ovn i 30 minutter.
- Del kyllingskrågene opp i mindre biter, ha i en gryte og fyll på vann til rett over benene. Gi dette et godt oppkok mens skum fjernes.
- Skru ned temperaturen til det småputrer. Tilsett løk og ingefær fra punkt 2 samt resten av ingrediensene – bortsett fra fishsauce.
- La det småputre i 2 timer, tilsett mer vann om nødvendig, slik at det dekker benene. Fjern også noe av fettet som flyter på toppen etterhvert.
- Sil kraften og ha det over i en ny gryte. Fjern fett, et lite tips her er å lage kraften dagen før og la det stå i kjøleskap, da vil det være veldig enkelt å se hva som er fett samt fjerne det enkelt.
- Det skal være 1 liter kraft igjen (er det derimot mer: kok ned til det er 1 liter, er det for lite: tilsett vann).
- Rør i fishsauce.
- Sérver med kokte risnudler, revet kylling og tilbehør* etter eget ønske.
*Tilbehør kan velges selv etter smak og behag, som f. eks:
- bønnespirer
- koriander/thai basilikum
- chili/jalapeño
- vårløk
- løk/sprøstekt løk
- lime
- diverse sauser som f. eks chilisaus eller soyasaus