Lone Norås fra Lakselv vant bikinifitness under Norway Open

Lakselvjenta Lone Norås (17) knuste konkurrentene i bikinifitness, og tok hjem overallen etter Norway Open.

Etter en svært spennende poseringsrunde med vinneren av den høye klassen i bikini fitness, Christina Strøm Fjære, kunne Lone slippe jubelen løs, da dommerne opplyste om at hun hadde vunnet overallen i bikini fitness under Norway Open.

Den 17 år gamle finnmarksjenta fra Lakselv trenes til daglig av Edmund Johansen, og det var en tydelig stolt trener som løpte opp backstage for å gratulere gulljenta med to pokaler, på en og samme dag.

Dette er første gang det arrangeres bikinifitness her i Norge, og tatt i betraktning de svært imponerende besøkstallene for Norway Open, skal det nok mye til før denne klassen ikke har kommet for å bli.

Vi tok en prat med Lone Norås dagen etter finalen for å få en stemningsrapport og finne litt ut om veien videre.

Gjorde rent bord i første konkurranse

Først og fremst – gratulerer med vel fortjent første plass i bikini fitness. Ikke bare vant du klassen din, men du tok sannelig med deg overall-tittelen også. Hvilke følelser sitter du igjen med i etterkant? Ga dette mersmak?

Dette ga utvilsomt mersmak, og det at jeg vant, var virkelig over all forventning. Jeg har ikke en gang turt å drømme den tanken.

Seieren ga meg en enorm lykkerus, og dette er definitivt det største som noensinne har hendt meg. De mange, mange timene på treningsstudioet er nå helt og holdent verdt det. Jeg hadde derimot ikke klart å kommet meg dit, uten coachen min, Edmund Johansen. Så all ære til han for det.

Dette er garantert ikke siste gang jeg blir å se på fitnesscenen. Jeg ønsker å utvikle meg mer, og se hvor langt det er mulig å komme.

I mine øyne er ingenting umulig. Jeg tror det er viktig å ha tro på seg selv – og håper at jeg kan være et eksempel for mange unge jenter at det er viktig å ta vare på kroppen sin, og ikke minst – at det er mulig å bli den beste versjonen av seg selv.

Var veldig nervøs før det hele begynte

Vi pratet med deg allerede før forbedømingen. Du virket veldig spent og litt nervøs. Hvilke forventninger hadde du før konkurransen – og hvilke tanker gjorde du deg før du skulle opp på scenen?

Jeg var veeldig nervøs, samtidig gledet jeg meg veldig til å få lov til å stå på scenen og representere Kaliber Gym. Jeg husker jeg ikke helt greide å forstå at det var virkelig, at det var nå det gjaldt. Jeg bekymret meg rett før jeg skulle på scenen om knytingen på bikinitoppen var fast nok, og hva jeg skulle gjøre dersom jeg snublet eller om jeg kom til å bli disket dersom jeg havnet feil.

Jeg hadde heller ikke rukket å få ordnet ferdig håret mitt før forbedømmingen. Derfor var det ekstra hyggelig å få gode tilbakemeldinger når jeg var ferdig på scenen. Jeg var derfor veldig spent på om jeg kom med videre til finalen. I mens jeg ventet gikk jeg ned i garderoben, fikk slappet av og samlet tankene.

Da jeg gikk opp for å gå på do kom det en bort til meg og gratulerte meg med finaleplass. Det var en utrolig hyggelig beskjed å få, og betydde at jeg var blant de seks beste i min høydeklasse (-163 cm).

En enorm lykkerus strømmet gjennom kroppen

Hva var det som foregikk oppi hodet ditt, mens du sakte men sikkert nærmet deg seier i høydeklassen din (-163cm) ettersom flere og flere ble henvist til andre plasseringer?

Det hele begynte med at 6-plassen ble delt ut. Etter dette gikk det ganske så slag i slag, uten at jeg helt fikk med meg at vi plutselig bare var to igjen. Men så begynte nervene å ta meg. Og da jeg omsider forstod at jeg hadde vunnet, var det en utrolig følelse som gikk gjennom kroppen min. Den beste jeg noen gang har hatt.

Det hele toppet seg med at jeg fikk beskjed av speakeren om å gjøre meg klar til overall. Jeg forlot scenen i lykkerus for å møte min svært stolte coach backstage. Der ble jeg også takket av mine lagkamerater med seieren. Jeg måtte kjempe for å holde tårene tilbake – jeg var så lykkelig. Å dra i land førsteplassen var over all forventning.

Lone Norås er i midten.

Og etter at du hadde innkassert kveldens første gullmedalje, fikk du som du selv sier, beskjed om å gjøre deg klar overallen. Husker du egentlig noe fra den?

Jeg husker ikke så veldig mye fra den, for å være helt ærlig. Jeg har derimot sett det på video i etterkant, og da ser jeg hvor lykkelig jeg var.

Jeg husker ikke helt hva speakeren spurte om, men husker at navnet mitt ble ropt opp. Dette var sinnssykt stort, og jeg kjente det i hele kroppen. Og før jeg vet ordet av det kommer Kaliber sin teamsjef, Gunnar, opp på scenen gir meg en god klem i tillegg til en stor sjekk.

Etter å ha blitt gratulert av coachen og lagvenninnene mine, ringte jeg min nærmeste venninne. Vi stod og gråt til hverandre i minst ti minutter av glede. Etter dette måtte jeg finne mamma og pappa. Begge var kjempestolt over prestasjonen min. Etterpå fulgte flere intervjuer, telefonsamtaler og mange takkemeldinger.

Jeg må bare si tusen takk til alle som hadde troen på meg, det er jeg evig takknemlig for.

Deltar på nordisk mesterskap om tre uker

Å vinne klassen sin er stort, å vinne en overall er enda større. Har du lagt noen planer for hva du gjør videre – Kommer du til å delta i Danmark om tre uker?

I mitt hode er alt mulig. Nå har jeg allerede oppnådd noe veldig stort i ung alder, og jeg ser ingen hindring for at det ikke skal være mulig å komme enda lengre.

Jeg ønsker å delta i nordisk om tre uker i Danmark. Det vil være en ære for meg å få lov til å representere Norge i en slik sammenheng. Så får jeg bare krysse fingrene og gjøre det beste ut av det.

Dette er noen av jentene Lone måtte slå for å vinne.

I bikinifitnes handler mye om helheten ­–  både kroppsutvikling, fasong, symmetri, fysikk og hud er viktige element. Har du noen tips til alle de jentene som ikke nådde opp?

Jeg mener sceneopptreden er like viktig som disse tingene. Det kan være at mange av jentene var i perfekt sceneform, men dersom deres opptreden ble for sjenert, er det lett for at man ikke blir lagt merke til.

Du må vise at du stortrives på scenen og at du er stolt over kroppen din – for det er viktig, du må være stolt av at du faktisk har kommet deg opp på scenen, etter mange måneder på hard diett og mye trening.

Det er det ikke alle som klarer. Jeg synes derfor alle deltagere som var på scenen under Norway Open har all grunn til å være kjempestolt av seg selv.

Gode råd for alle som ønsker å prøve seg i bikinifitness

Hva med alle de som satt i finalen og ble inspirert over prestasjonen din. Har du noen gode råd til de som har lyst å prøve seg i bikini?

Dersom du ønsker å stille i bikinifitness må du belage deg på hardt arbeid. Min vei mot scenen har langt fra vært lett. Jeg har slitt meg gjennom mange treningsøkter og holdt meg strengt til dietten over en lang periode.

På samme tid har jeg elsket å utfordre meg selv på så mange måter og har i tillegg elsket at det har vært så hardt. Det skal være hardt, for når du til slutt klarer det, er det en enorm mestringsfølelse.

I tillegg til dette er det viktig at du skaffer deg en plan. Gjerne i samråd med en dyktig coach som kan følge deg opp. Uten kunnskap og forståelse for denne sporten, kommer du ikke langt.

Til slutt må du ha troen på deg selv og at du kan oppnå det du vil, dersom du kjemper hardt nok for det. Håper selvfølgelig det blir mange nye jenter å se på Fitness og Kroppsbygger scenen framover i tid. Lykke til jenter!

Med dette ønsker vi deg lykke til videre, Lone! Og nok en gang; gratulerer med en fortjent seier i bikinifitness!

Lone Norås er nummer fire fra venstre.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.