Supersunn lørdagspizza

Hjemmelaget mat er desidert det best. Det gjelder også pizza, mener Norgesmester i Bikini Fitness, Linn Cesilie Tovås.

pizza2

Ingenting smaker bedre enn pizza på lørdager. Men det gjelder bare hvis den er hjemmelaget. Denne er både hjemmelaget og sunnere enn den typiske pizzaen som serveres, men det skorter likevel ikke på gode smaker og råvarer.

Pizzabunn

  • 80 g havregryn
  • 80 g havremel
  • 40 g siktet speltmel
  • 40 g sesammel (kan byttes med siktet speltmel)
  • 1 ss olivenolje, 1 ts havsalt, 1 ts oregano, 4 blader basilikum, soltørket tomat, 2 fedd hvitløk, 1 ts sukrin
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • ca. 1.5 – 2 dl lunkent vann

 SLIk gjør du

  1. Bland ingrediensene sammen med lunket vann
  2. Bres utover et bakepapir ved hjelp av en fuktig slikkepott
  3. Forstekes i 6-8 minutter på 250 grader.

Pizzafyll

  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød chili
  • 300 gram kyllingfilét
  • 4-5 ss kokosmelk
  • Krydder (havsalt, pepper, koriander, muskat)
  • 100 gram ost
  • Ruccola, cashewnøtter, fetaost

slik gjør du

  1. Finhakk 1/2 rødløk og 1/2 rød chili, og la det surre noen minutter i en stekepanne på middels varme.
  2. Skjær opp 300 g kyllingfillet i strimler og ha det over i stekepannen sammen med 4-5 ss kokosmelk.
  3. Blandingen krydres med havsalt, pepper, koriander og muskat før det hele legges over pizzabunnen.
  4. Topp med ca. 100 g ost og etterstek på 200 grader i 10-15 minutter.
  5. Bruk grillfunksjon de siste fem minuttene for en ekstra sprø ytterkant.
  6. Topp den ferdige pizzaen med fersk ruccola, salte cashewnøtter, tynne skiver med rødløk, fetaost og oregano – og nyt med den aller beste samvittighet.

Desidert en av de beste pizzaene jeg har smakt. Pizzaen kan deles på to, men jeg foretrakk å spise alt for meg selv.

Oppskriften er lånt fra Linnisfitness.com med spesiell tillatelse.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.