Få full effekt av magetreningen

Uten å vite hva som fungerer, kan magetreningen faktisk være bortkastet.

abs

Hvis målet er synlige magemuskler er det ikke tusenvis av situps og hengende beinhev som er oppskriften. Den viktigste jobben gjøres på kjøkkenet. Det er her grunnlaget for en tilstrekkelig lav fettprosent legges.

Men, det betyr ikke at treningen er uviktig. Den styrketreningen som gjør deg sterkere og som bruker de store muskelgruppene, er faktisk den mest effektive når ønsket er flat mage. Sånn sett vil markløft, knebøy, pullups, benkpress, glute bridge osv være bedre valg enn å trene ihjel magen med ulike mageøvelser.

Kosthold + styrketrening av hele kroppen = lavere fettprosent og synligere muskler. 

Fordeler med spesifikk trening av magen

Men, større og sterkere magemuskler gjør sannsynligvis at konturene av det som er under kommer fram tidligere. I tillegg er sterke magemuskler viktige for å prestere optimalt under tunge baseøvelser, samtidig som det reduserer risikoen for skader i de samme øvelsene.

Magen, som en del av kjernen, er et viktig bindeledd mellom over- og underkropp og skal bidra til både styrke, stabilitet og bevegelse. Gode mageøvelser bør derfor utfordre deg på mange måter. Når du kombinerer spesifikk trening av magen, sammen med tunge og effektive baseøvelser (som også trener magen) har du en god oppskrift på hvordan du skal få en sterkere, mer funksjonell mage og forhåpentligvis også synligere magemuskler.

Mageøvelser: Prestasjonstrener med Magnat, Tomas Fjeldberg viser deg her 26 effektive mageøvelser med ulik vanskelighetsgrad. Prøv dem!

8. Anbefalte kostholdsendringer

Hvis målet er synlige magemuskler, må den viktigste endringen skje på kjøkkenet. Du har ikke 26 prosent kroppsfett fordi du trener feil. Du har det fordi du spiser for mye ut fra energibehovet ditt. Så skal du noen gang få fram konturene av magemusklene, må du brette opp ermene og ta et tak i spisevanene dine.

Det kan være at du:

  • Spiser mer protein: 1,5 – 2,5 gram / kg kroppsvekt. Det gir bedre metthetsfølelse, bevarer muskelmasse og øker forbrenningen.
  • Spiser mindre mat totalt sett. Et energiunderskudd er nødvendig for nesten alle.
  • Spiser mer grønnsaker: 300-600 gram grønnsaker gjør det sannsynlig at du spiser mindre energitett føde.
  • Spiser mindre godteri, snacks, brus, juice og annen mat som metter lite og inneholder mye sukker.
  • Spiser til faste tider og har en plan over hva som skal spises.
  • Unngår turer innom bensinstasjonen eller lignende for å handle småsnacks.
  • Har enkle mellommåltider tilgjengelig hvis du skulle bli sulten.
  • Ikke blir for ekstrem, men tenker langsiktig og bruker sunn fornuft.

Kombiner disse 8 endringene med et godt styrkeprogram, litt spesifikk trening av magemusklene og kanskje også et fornuftig utholdenhetsprogram. Da har du en oppskrift som gir suksess. Ikke i løpet av de neste 24 timene, men i ukene og månedene som kommer.

Artikkelen er oppdatert senest 17 august 2013

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.