Mats veide 105 kilo for 3 år siden, nå skal han konkurrere i AF

Mats veide på det meste over 105 kilo. Nå er han 25 kilo lettere og er klar for sin første konkurranse i Athletic Fitness.

matsemann1

De harde fakta

Navn: Mats Edvartsen.
Alder: 22 år.
Høyde og vekt: 180 cm / 78-80 kilo.
Klubb: Kaliber FKK.
Instagram: Edvartsen1991.
Aktuell som: Debutant i Athletic Fitness.

Finaleplass er det store målet

Fitnessbloggen: Det er under 24 timer til det braker løs i Stavanger konserthus, hvor over 200 deltagere skal knive om å vinne sine respektive klasser. Har du rukket å gjøre deg noen forventninger til konkurransen?

Mats: Mitt store mål har vært å komme til finalen. Noe mer enn det har jeg egentlig ikke rukket å tenke på. Men klassen er kjempestor nå og med 27 plasser blir nåløyet trangt. Jeg kan bare komme i så god form som mulig og gjøre mitt beste. Gøy blir det uansett!

mats1

Veide 105 kilo for 3 år siden

Fitnessbloggen: Du er jo i veldig form form nå, men det har jo ikke alltid vært slik. For 3 år siden veide du over 100 kilo. Når og hvordan bestemte du deg for å ta tak?

Mats: Det tyngste jeg vet jeg har vært var 105 kilo, men det var før 1 måned med ferie og russetid, og jeg tviler på at det bidro til at jeg gikk noe ned i vekt.

Når man er overvektig så orker man ikke å veie seg så mye. Etter å ha gått ut av et forhold, slet jeg med selvfølelsen, og tenkte lite på hvordan jeg så ut eller hvordan jeg spiste. Det var faktisk ved en ren tilfeldighet at jeg slengte meg med en kompis på trening, og hadde ikke det skjedd hadde jeg sikkert den dag i dag sittet med favorittsjokoladen min i sofaen og gaflet innpå.

Den første treningsøkten gjorde noe spesielt med meg. Det var en rar og spesiell kombinasjon av glede, smerte og mestringsfølelse. Dette ble starten på det som i dag er en Mats som aldri har vært i bedre form. Det skal likevel poengteres at jeg aldri har hatt noe mål om å komme i den formen jeg er i nå, det har bare blitt en ny måte å pressse meg selv på, i jakten på mer lykke- og mestringsfølelse. Jeg elsker jo fortsatt mat, men har lært meg å begrense meg litt.

mats9

Ønsker å sette personlig rekord

Fitnessbloggen: I Athletic Fitness konkurreres det i flere ulike momenter, blant annet chins, dips og i roing. Hvordan ligger du an her og har du satt deg noen mål før konkurransen?

Mats: NKF har gjentatte ganger presisert at de vil stramme inn på hva de vil akseptere som godkjent teknikk i øvelsene, noe som sannsynligvis gjør at de fleste vil klarer færre repetisjoner.

Jeg håper å klare mellom 20 og 22 chins, ro godt over 515 meter (på tid) og klare rundt 20 dips. Klarer jeg dette er jeg fornøyd. Jeg har lagt opp mye av løpet av løpet slik at formtoppen skal være på konkurransedagen. Så får vi se hvordan det går.

mats8

Har trent mye de siste 12 ukene

Fitnessbloggen: Hvordan har du trent og spist fram mot konkurransen og hvor tøft har det vært?

Mats: Jeg har stort sett trent hver eneste dag de siste tolv ukene. Fokuset har vært på øvelsene, men også generell styrketrening mellom øktene. Dette er nok den største forskjellen fra hvordan jeg vanligvis trener. Jeg merker jo at skuldrene mine ikke akkurat elsker dips, men for en kortere periode har det gått bra.

Dietten som er satt opp av Håvard Huse har jeg fulgt til punkt og prikke, med unntak av noen få planlagte spisemåltider. Problemet med å sprekke er ikke de ekstra kaloriene, som ikke betyr noe i det lange løp, men det er jo det som skjer i hodet.

Kostholdet har bestått i kylling, karbonadedeig, masse grønnsaker, ris, kesam, skyr, bær og havregryn som base. Det er også omtrent slik jeg spiser utenfor konkurranse, bare i større mengder.

mats2

Bruker 4 kosttilskudd

Fitnessbloggen: Hva med kosttilskudd, bruker du det og eventuelt hvorfor?

Mats: Jeg bruker stort sett proteinpulver, BCAA, fiskeolje, ZMA og kreatin. Protein sammen med havregrynet til frokost og etter trening. Det er billig, lettvint og godt. BCAA bruker jeg fordi jeg spiser lite, og det kan gi meg litt bedre energi og sparer musklene. Fiskeolje, med sitt innhold av omega-3 fettsyrene EPA og DHA bruker jeg hele året. Jeg føler det gjør meg mer skjerpet, gir mer energi osv. ZMA bruker jeg fordi jeg føler at jeg sover bedre og dypere når jeg bruker det.

Da ønsker vi Mats Edvartsen lykke til og krysser fingrene for at det blir en konkurranse han lykkes i!

mats6 mats5
mats3

mats7

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.