Muskler gjør deg mindre, ikke større

Stor og klumpete av muskler? Feil. Mer muskler gjør deg mindre om du veier det samme.

muscletofat

Muskler gjør deg ikke stor og klumpete. Ved å bli sterkere og bygge muskler vil du faktisk få en slankere figur. Du må faktisk kanskje ned en klesstørrelse eller to, selv om du veier det samme. Likevel  hevder mange at de holder seg unna styrkesalen fordi styrketreningen gjør at de blir stor og klumpete.

Det er selvsagt bare tull!

Hvis du legger 1 kilo muskel ved siden av 1 kilo fett vil du se at muskelen tar mindre plass. Den er rett og slett mer kompakt og hardere å ta på. I praksis gjør dette at hvis du veier det samme og får mer muskler og mindre fett, vil figuren din bli mindre. Massetettheten til musklene våre sies å være omtrent tjue prosent høyere.

Men selvsagt, hvis du ikke passer på hva du spiser og går opp i vekt, så må du jo forvente at den ekstra vekten legger seg noen plass. Men du kan ikke skylde på styrketreningen eller musklene dine for dette. Ei heller det du kaller for «lårmuskler» som i realiteten er et enormt fettlag som har bygd seg opp gjennom et langt liv.

Det er mange fordeler med muskler:

  • Du blir sterkere.
  • Det gir bedre selvbilde og selvtillit.
  • Du mestrer dagliglivets utfordringer bedre.
  • Du vil ha høyere forbrenning.
  • Du vil se bedre ut.
  • Helsa vil være bedre.

Fordelene gjelder like mye for jenter som for gutter.

Samme høyde, vekt og BMI, men helt ulik kroppsfasong.

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.