Nina Gjengaar vant overallen i Oslo GP, nå reiser hun til EM

Bikini Fitness: Nina Gjengaar (23) fra Trondheim skal konkurrere i Europamesterskapet i Bikini Fitness om 2 uker i Spania.

Nina Gjengaar (23) startet 2013 med en sterk 2.plass i Loaded Cup før hun kapret en ny 2. plass under Fredrikstad Open, kun slått av Cecilie Alværn Wilhelmsen. Forrige helg, under Oslo Grand Prix slo hun derimot alle, først jentene i sin egen klasse, før hun også vant overallen (klassevinnerne konkurrerer mot hverandre).

Dette har resultert i at hun når står med en EM-billett i hånden. Vi tok en prat med den nybakte overall-vinneren fra Oslo Grand Prix som om 2 uker reiser til Spania og EM.

De harde fakta

  • Navn: Nina Gjengaar
  • Alder: 23 år
  • Vekt on og off-season: 59 / 64 kilo.
  • Høyde: 170 cm.
  • Klubb: Haralds Gym.
  • Coach: Geir Borgan Paulsen.
  • Meritter: 1 plass Oslo GP 2013, Overall Oslo GP 2013, 2 plass Fredrikstad Open 2013, 2. plass Loaded Cup, 2 plass Overall Loaded cup, 4 plass Norway Open 2012.

LES OGSÅ – Få med deg alt om Oslo Grand Prix

IMG_9756

Fra venstre: Catharina Wahl (+168cm), Nina Gjengaar (+168cm), Marit Heimdal (-163cm), Veronica Dalsnes (-168cm).

Jobbet knallhardt og får endelig betalt

Fitnessbloggen: Du debuterte i Bikini Fitness under Norway Open i september i fjor. Det ga tydeligvis mersmark og nå vant overallen i Oslo Grand Prix og står med en EM-billett i handa. Hvilke tanker gjør du deg om utviklingen din?

Nina Gjengaar: Jeg har jobbet knallhardt for dette i månedsvis. Både når det gjelder dietten og på treningsstudioet, og det er en utrolig følelse å endelig nå målet om å vinne. Har ofret mye for det, og har måttet ekskludere mye av det andre på min alder regner som gøy.

Utviklingen min fra første konkurranse har vært stor, og jeg ville aldri klart det uten min dyktige coach, som har hjulpet og støttet meg hele veien. Jeg kunne ikke hatt en bedre coach.

LES OGSÅ – Cecilie Alværn Wilhelmsen slo alle under Fredrikstad Open

Ønsker å bli profesjonell

Fitnessbloggen: Hva er veien, blir du å konkurrere noe i høst? Og er målet å bli proff?

Nina Gjengaar: Jeg har sagt at så lenge hode og kropp spiller på lag, så er jeg med til høsten også. Denne livsstilen er alt for meg og det å bli proff er absolutt i tankene mine.

Fitnessbloggen: Hvor lenge har du trent og hvordan har du trent for å komme i den formen du er i nå? Har du eksempelvis prioritert noen muskler framfor andre?

Nina Gjengaar: Jeg har danset mange ulike typer dans før jeg begynte aktivt med styrketrening for 7-8 år siden. Den største utviklingen har derimot skjedd det siste året. Har prioritert å bygge mer lår og skuldre, og det tror jeg at jeg har lykkes med.

Kardio har jeg egentlig aldri trent noe særlig, men det skal også prioriteres med framover. Så får vi se hvordan jeg klarer å utvikle meg videre.

IMG_7226

Fra venstre: Geir Borgan Paulsen, Nina Gjengaar.

LES OGSÅ – Anne-Cathrine hadde for mye muskler for dommerne

Har øvd mye på sceneopptredenen

Fitnessbloggen: Sceneopptreden er utvilsomt viktig i bikini fitness. Hvordan har du jobbet med dette?

Nina Gjengaar: Jeg har øvd mye på poseringer og sceneopptredenen. Jeg har øvd hver bidige søndag på Haralds, i tillegg til etter treningene. Men når det er sagt, uansett hvor mye jeg øver, er jeg fortsatt et nervevrak backstage før jeg skal ut på scenen.

Fitnessbloggen: Hvordan er kostholdet når du konkurrerer? Hvilke matvarer holder du deg og hvordan ser en vanlig dag ut på diett?

Nina Gjengaar: Jeg prøver å spise veldig ren mat. Det går mye i kjøtt, kylling og fisk. I tillegg til havregryn og cottage cheese til frokost, proteinshake og riskaker etter trening. Mengde endres kontinuerlig ut fra form og hvorvidt det nærmer seg en konkurranse.

Fitnessbloggen: Hva med kosttilskudd, bruker du noe?

Nina Gjengaar: Jeg bruker kun proteinpulver, og først og fremst etter treningen.

Da takker vi for tiden din, Nina – og krysser fingrene for at du vinner EM:)

Se Nina Gjengaar sin t-walk under Oslo Grand Prix

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.