Nydelig Meatza – Pizza med bunn av kjøtt

Denne nydelige kjøttbomben passer definitivt ikke ikke på meatless Monday.

1196741-8-1410168086557

Jeg har for første gang prøvd å lage en pizza med bunn av kjøtt, og topping av kyllingfilet. Med andre ord er dette en proteinbombe uten sidestykke, samtidig som den er lav på karbohydrater. Det var rett og slett dødsgodt, og jeg anbefaler dere virkelig å prøve selv om det høres litt rart ut.

Til bunnen trenger du:

  • 700 g karbonadedeig
  • 2 egg
  • Salt og pepper.

Bruk hendene/kjøkkenmaskin og bland det godt sammen, før du fordeler utover på bakepapir. Sørg for å få den jevn og med samme tykkelse overalt, før du setter i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

1196741-8-1410166908467

Mens den står i ovnen lager du fyllet:

  • Jeg brukte 400 g kyllingfilet
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpure
  • Én presset hvitløk, og
  • Salt.

Kyllingfilet stekes først før du heller over resten og lar det putre noen minutter. Smak til med salt og eventuelt mer krydder om du ønsker.

I tillegg kuttet vi opp fersk sopp, rødløk, purre, paprika og tomat som vi toppet pizzaen med. Etter 10 minutter i ovnen ser bunnen som på bildet under og du er klar for å legge på fyllet.

1196741-8-1410167001697

1196741-8-1410167382294

Topp med ost, og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter eller til osten har smeltet. I mellomtiden kan du lage en frisk salat, guacamole og kanskje hvitløksdressing? Min besto av en boks lett gresk matyoghurt, en presset kinesisk hvitløk, litt salt og litt sukrin.

La pizzaen avkjøle seg et par minutter før servering, så er den klar til å nytes. Bunnen blir faktisk helt fantastisk god – og med kyllingen på toppen er dette virkelig et festmåltid.

Bon appetit! :)

1196741-8-1410168115274

Les også:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.