Du trenger
250 g usaltede peanøtter
1 ts maldonsalt
Smakstilsetning –
ekte vaniljepulver, steviadråper, kanel, kardemomme, sukrinvariantane, honning, kakao, yaconsirup eller lignande
Slik gjer du
♦ Rist nøttene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli lett gylne. Vend innimellom.
♦ Ha nøttene i en kraftig foodprosessor og sett i gang. Først blir nøttene malt, deretter starter nøttene å slippe ut fett og det blir en tjukk, nøtteaktig masse. Kjør vidare, for denne massen skal bli litt meir flytande / smøreaktig. Dette kan ta litt tid, og man må hjelpe til med en slikkepott innimellom da nøttene brer seg oppover sidene.
♦ Kjør masse videre medan du tilsetter smakstilsetning om du vil ha litt ekstra smak.
♦ Viktig at du smaker til nøttesmøret så du får det slik som du ønsker! Hell over i glass og oppbevar i romtemperatur eller kjøleskap.
Tips & alternativer
♦ Spar på litt av nøttene, og ha i foodprosessoren heilt på slutten – så får du crunchy nøttesmør.
♦ Bruk kreativiteten og smaksløkane til å eksprimentere med ulike smakstilsetninger og kombinasjoner. Det er lite som kan gå gale!
Prøv deg gjerne på mandelsmør, cashewnøttsmør, hasselnøttsmør, nugatti eller andre typer nøttesmør også!