Oppskrift på heimelaga superbrød

Eit brød uten sukker, gluten, melk, egg, gjær og nøtter – så smaker det fantatsisk godt! Dette brødet har både konsistens, tyggemotstand, sprø skorpe og er skikkelig saftig –

IMG_1772

Oppskrift, 1 brød
♦ 100 g (glutenfritt) havremel
♦ 100 g (glutenfri) havregryn
♦ 100 g bokhvetemel
♦ 50 g fiberfin
♦ 50 g kokosmel
♦ 50 g sesammel
♦ 70 g solsikkekjerner
♦ 70 g sesamfrø
♦ 1/2 ts salt
♦ 1,5 ss fiberhusk
♦ 1,5 ss bakepulver
♦ 7 dl vatn

Miks sammen tørrvarene og bland godt med vatn, la røra svelle i 10 minutter. Hell over i en smurt brødform, pensle toppen med litt vatn og strø over frø eller kjerner om du ønsker det. Steik på 200 grader, nederste rille i ca. 1 time.

LES OGSÅ – Oppskrift, Esekielbrød

Når det var gått 35 minutt vendte eg brødet ut av formen, pensla rundt med litt vatn og steikte resten av tida på rist. Da fikk heile brødet ei sprø skorpe.

Mi brødform romma 1 liter. Brødet blei høgt og heva over kanten, du kan fint bruke større brødform, men da vil det bli lengre, lavere, meir skorpe og få litt mindre steiketid.

IMG_1766Tips & alternativer
♦  Du kan nok mikse og trikse med ulike meltyper om du ikkje har alle ovenfor. Det er viktig å bruke litt forskjellige typer, spesielt om du kun bruker glutenfritt mel.

♦ Fiberhusk er bindemiddelet i brødet og er en viktig ingrediens for saftig og komplett resultat om du kun bruker glutenfri meltyper. Fiberhusk får du på mange dagligvarebutikker og alle helsekostbutikker. Har du JBKmel eller xanthan gum er det andre alternativer. Du kan prøve å bake uten, men da ville eg brukt 2-3 egg og mindre væske.

♦ Bruk gjerne andre typer frø og kjerner, eller hakkede nøtter om du ønsker det.

♦ Brødet kan fint fryses, enten som heile brødet eller i skiver. Perfekt å tine i brødrister på morgenkvisten!

IMG_2622Sandwich med guacamole, kvitost, grønnsaker og krydder – perfekt lunsj. 

IMG_2630Brød for alle, uansett om man er har allergier, er opptatt av en sunn livsstil eller ønsker å lage eit brød som er godt for kroppen og snilt med blodsukkeret!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.