Oppskrift på mager og sukkerfri vaniljefudge

Vaniljefudge i smågodthylla er mange sin favoritt. Konsistens og smak er uslåelig – men her er en oppskrift på mager og naturlig sukkerfri variant som tett kan måle seg opp mot ekte vare!

1713031-8-1392841143080

Det kan vere en tålmodighetsprøve for mange å lage heimelaga vaniljefudge, siden det tar tid å koke den i kjele til riktig konsistens. Dette er ett alternativ, men det raskeste og enkleste er å blande ingrediensene i en bolle, så lager den seg sjølv i mikrobølgjeovnen!

Grunnoppskrift på 10-12 fudge

  • 1,5 dl vikingmjølk på boks
  • 20 g (2ss) sukrin gold
  • 20 g (2 ss) sukrin, eller 20 g ekstra sukrin gold
  • 15 g yaconsirup, eller anna type sirup/honning
  • 12 g smør, det du foretrekker

Veg opp ingrediensene i en stor bakebolle som tåler sterk varme. Rør om, sett i mikrobølgjeovnen i 5 minutter. Ta ut bollen, rør om på nytt, og sett den tilbake i mikrobølgjeovnen til du får en tjukk, karamellfarga masse. Dette kan ta litt tid, mellom 5-15 minutter, alt ettersom kor sterk varme du har. Fordel massen i silikonformer ved hjelp av en spiseskei, eller hell over en liten, bakepapirkledd form. Sett kjølig til fudgen er stivna (gjerne i frysen), og oppbevar i kjøleskap.

Du kan også koke masse i en kjele, men då må du passe på underveis siden det er lett for at det koker over. Det vil også ta litt lengre tid, 40-50 minutter.

IMG_3356

Du kan sjølvsagt variere fudgen ved å tilsette hakkede nøtter, sjokoladebiter, tørka frukt/bær, maldonsalt eller det du måtte ønske. Da hakker du det og sprer i formen før du tilsetter karamell-massen. Maldonsalte vaniljefudge som bildene viser er blitt en populær variant, der man får den gode kombinasjonen mellom det søte&salte.

Heile oppskrifta gir ca. 290 kalorier, får du 12 vaniljefudge betyr det 24 kalorier per stk.Vaniljefudge som kan nytes kvardag som helg, sjølv om man passer kaloriene! 

karamelleeer

4 måter å variere vaniljefudgen

1. Karamellfylte sjokolader – la massen stå halve tiden i mikrobølgjeovnen, så den forblir rennende. Smelt sukkerfri sjokolade og fordel i silikonformer, bre oppover kantane så du kna fylle med karamellsaus når den er stivna. Smelt deretter sjokolade på nytt, og fordel som ett «lokk» over karamellmassen så den blir tett. La det stivne.

2. Nøytrale vaniljefudge.

3. Peanøttfudge – tilsett 25 g peanøttsmør når massen er halvveis ferdig. La det smelte saman dei siste minuttane i mikrobølgjeovnen.

4. Sjokoladefugde – tilsett 15 g sukkerfri, mørk sjokolade når massen er ferdig, så smelter alt saman.

IMG_3365 Håper det frister!

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.