Økosjokolade kom med årets første nyhetsbrev her om dagen, der sto det blant annet at de hadde begynt å selge lakrisrotpulver, et spennende naturprodukt!
Visste du at lakrisrot har en velkjent betennelseshemmende virkning og er derfor nyttig ved betennelser i mage og tarmslimhinne. Planten stimulerer slimsekresjon fra tarmslimhinnen . Dette gjør lakrisrot til et virksomt middel ved betennelser
i fordøyelseskanalen. Den betennelseshemmende aktiviteten skyldes virkestoffet glycyrrhizin/glycyrrhetinsyre som har en steroidlignende struktur. Disse virkestoffene bidrar til plantens aktivitet ved binyresvekkelse. Lakrisrot en av de viktigste legeplantene i tradisjonell kinesisk medisin, og inngår ofte i komplekse orientalske urtemedisiner. Studier viser at lakrisrot også har en betydelig antioksidantaktivitet. Lakrisrot har blodtrykkøkende aktivitet og kan derfor brukes hos individer med lavt blodtrykk. (forskning.no)
LES OGSÅ – Oppskrift på mager og sukkerfri vaniljefudge
Økosjokolade har flere oppskrifter med lakrisrotpulver, men jeg hadde mest lyst på lakrisfudge!
Ingredienser
2 store ss kokosnøttolje
4 ss cashewnøttsmør (kan både kjøpes og lages selv)
2 ss yaconsirup
1 ss lucumapulver/annen søtning
3 ss lakrisrotpulver
1/2 ts vaniljepulver 1/4 ts salt
Fremgangsmåte
Smelt kokosnøttoljen skånsomt i et vannbad og visp inn resten av ingrediensene.
Hell blandingen over i en bakepapirkledd boks og sett i fryseren til den har stivnet.
Del deretter opp i terninger og server.
Fudgen oppbevares best i en boks i fryseren til servering.
Kos deg.