Ovnsbakt kylling med bønnesalat og sennepsvinagrette – en enkel proteinrett

Her vil du få i deg protein fra både kylling og bønner, samt mange andre herligheter som blant annet kostfiber, jern, magnesium, kalium og sink.

Ovnsbakt kylling med bønnesalat og sennepsvinagrette

Ingredienser (2 porsjoner):

  • 2 kyllingbryst, uten skinn og fett
  • olje
  • timian
  • paprikapulver
  • ca 12 gr persille, stilk og blad
  • 250 gr svarte bønner, ferdig kokte
  • 250 gr store hvite bønner, ferdig kokte
  • 2 never ruccula
  • sitron eller lime

Sennepsvinagrette:

  • 1 ts dijon sennep
  • 4 ss olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  1. Bland kyllingbrystene med litt olje, timian, paprikapulver, salt og pepper. Stek deretter i forvarmet ovn 160 grader i ca. 30 minutter, til gjennomstekt.
  2. Rør sammen alle ingrediensene til sennepsvinagretten.
  3. Grovhakk persille og bland med bønner og vinagretten.
  4. Rett før servering blandes ruccula inn i bønnesalaten.
  5. Servér kylling med bønnesalat og sitron eller limebåt.

Hva er bra med denne retten?

Denne retten inneholder mange gode næringsstoffer. Blant annet mye protein og kostfiber, samt jern, magnesium, kalium og sink. 

Proteiner er store molekyler bestående av lange kjeder med aminosyrer. Vi kan selv produsere noen av dem, men 9 er essensielle, det vil si at vi må få dem gjennom kosten.

Proteiner i kosten er først og fremst viktige fordi de tilfører kroppen aminosyrer, som brukes som byggesteiner i egne proteiner. ​Proteiner deltar på forskjellige måter i alle livsprosesser i kroppen og er derfor ganske viktig. Proteiner kan også brukes som energikilde i sultsituasjoner.

Ta gjerne turen innom Matvaretabellen for å se litt nærmere hva en matvare inneholder.

Flere middagstips fra Ine:

Guide i egenmassasje

Guide i egenmassasje

Denne guiden i egenmassasje vil kunne holde skader og smerter på avstand, samtidig som du sparer flere tusenlapper på behandling hvert eneste år.