Vi har, som mange andre startet sommertradisjonen med grilling ute i det fine været. Det finnes virkelig ikke noe bedre enn å sitte ute å grille når sola skinner og det er varmt. Likevel er det ofte at grillmaten ikke blir fullt så sunn som man skulle ønske, så her kommer en liten oppskrift til et sunnere grillalternativ, nemlig sjampinjong-sliders. Det er sikkert mange som har prøvd tradisjonelle sliders, eller miniburgere om du vil, som forøvrig smaker nydelig.
Dette trenger du til 2-3 personer
- 1 pk karbonadedeig á 400 gram
- 1/4 løk
- 1 egg
- Valgfritt krydder
- 6 stk sjampinong
Slik gjør du det
1. Ha karbonadedeig, løk, egg og krydder i en bolle og bland godt sammen (Gjerne med kjøkkenmaskin).
2. Bruk hendene og form seks burgere av kjøttmassen. (Lag de ekstra flate, siden de skrumper inn på grillen).
3. Legg burgerne på grillen.
4. Del sjampinjongene på langs.
5. Når burgerne nesten er ferdig stekte, varm sjampinjongene på grillen.
6. Legg opp sliderene slik du ville gjort med vanlige burgere. Jeg valgte å ikke ha noe ekstra grønnsaker eller dressing på slideren min ettersom vi grillet cherrytomater i tillegg, men det er absolutt ikke en dum idé. Forslag til ting du kan ha på slideren din: tomat, agurk, dressing, salat, sylteagurk, ost eller bacon.
Sjampinjongen min ble litt mye stekt, men HUSK at sopp alltid må gjennomstekes. Rå sopp kan være farlig!
Velbekomme!